Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η αλήθεια για το βίντεο που κυκλοφορεί ανάμεσα στους φοιτητές ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Η αλήθεια για το βίντεο που κυκλοφορεί α...

Το βίντεο που δείχνει μια γυναίκα να βρίζει στη διάρκεια διαδικτυακού μαθήματος

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε το Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών μετά την διακίνηση βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από φοιτητές του Τμήματος όπου μέσω αυτού παρουσίαζαν την καθηγήτρια που πραγματοποιούσε εξ αποστάσεως διάλεξη εν ώρα διαλείμματος να εκστομίζει υβριστική φρασεολογία (κάτι που στην πραγματικότητα δεν ισχύει).

Η φωνή όπως αναφέρουν φοιτητές του Τμήματος δεν είναι της καθηγήτριας αλλά μιας εκ των φοιτητριών του Τμήματος που παρακολουθούσε την εξ αποστάσεως διάλεξη η οποία ξέχασε ανοικτό το μικρόφωνό της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος συνεδρίασε εκτάκτως μεταμεσονύκτια και το ψήφισμα που εξέδωσε τονίζει πως η υβριστική φρασεολογία που διακινείται στο βίντεο μεταξύ φοιτητών δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω καθηγήτρια.

Το έκτακτο ψήφισμα του Φοιτητικού Συλλόγου:

«Σχετικά με το σημερινό περιστατικό και το βίντεο που έχει δημοσιευθεί μετά το πέρας Διάλεξης του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, θα θέλαμε ως Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, να ξεκαθαρίσουμε ότι η υβριστική φρασεολογία δεν προέρχεται από την Διδάσκουσα του εν λόγω μαθήματος και δεν απευθύνεται σε αυτή και σε κανένα άλλο μέλος του Διδακτικού Προσωπικού του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών.

Το ακαδημαϊκού περιβάλλον του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, αποτελεί πεδίο θετικής παρέμβασης και δημιουργικής δράσης. Είναι χώρος ανταλλαγής απόψεων σε κλίμα συνεργατικού διαλόγου, είναι πεδίο ελεύθερης αναζήτησης, παραγωγής της γνώσης της Ιατρικής Επιστήμης και τέτοια περιστατικό δεν έχουν χώρο σε αυτό.

Μέλη ΔΕΠ και φοιτητές αποτελούμε μια ακαδημαϊκή οικογένεια, από την οποία αποφοιτούν κάθε χρόνο νέοι Επιστήμονες, με χαρακτηριστικά επιστημονικής αρτιότητας και κριτικής σκέψης.

 Την ώρα που η χώρα μας, όπως και όλος ο πλανήτης αντιμετωπίζει μια πανδημία για την οποία απαιτείται ομοψυχία και αλληλεγγύη, με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι για κάποιους, το εν λόγω βίντεο, αποτέλεσε ευκαιρία διασποράς και αναπαραγωγής ψευδών ειδήσεων με σκοπό τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων εις βάρος του Τμήματός μας».

Πληροφορίες του Foititikanea.gr αναφέρουν ότι αναμένεται να ακολουθήσει πειθαρχική διαδικασία.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Γούμενος Δημήτριος για το βίντεο: «Σας πληροφορούμε ότι, χθες, Τρίτη 24 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του μαθήματος της απαρτιωμένης διδασκαλίας στο Αιμοποιητικό με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, κάποιοι φοιτητές ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να συνδεθούν ή ότι δεν είχαν εικόνα. Ο διδάσκων του μαθήματος, Καθηγητής κ. Ανάργυρος Συμεωνίδης, ανέφερε ότι πρόκειται για μια νέα διαδικασία και ότι όλοι οι συμμετέχοντες καταβάλλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να λειτουργήσει το σύστημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Στη συνέχεια οι φοιτητές έλαβαν την υπόσχεση ότι θα διερευνηθεί αν θα μπορούσε το συγκεκριμένο μάθημα να πραγματοποιηθεί ξανά και να βιντεοσκοπηθεί, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα όλοι να το παρακολουθήσουν. Κατόπιν, οι φοιτητές ενημερώθηκαν ότι ακολουθεί δεκάλεπτο διάλειμμα. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ακούγεται η φωνή μιας φοιτήτριας, η οποία έχει ξεχάσει ανοικτό το μικρόφωνό της, και η οποία, προφανώς απευθυνόμενη σε άτομο που βρίσκεται μαζί της, μιλάει με υβριστικό λόγο αναφερόμενη στους φοιτητές που είχαν κάνει νωρίτερα σχόλια σχετικά με τον ήχο και την εικόνα. Το θέμα έγινε ευρέως γνωστό, καθώς το συγκεκριμένο βίντεο αναρτήθηκε στο ΥouTube, προφανώς από κάποιον από τους συμμετέχοντες, ο οποίος και βιντεοσκόπησε την παράδοση του μαθήματος. Επισημαίνεται ότι η διαδικασία βιντεοσκόπησης ή μαγνητοφώνησης των διαλέξεων χωρίς την έγκριση του διδάσκοντος δεν είναι νόμιμη και ενδεχομένως επισύρει κυρώσεις. Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών εκφράζει τη λύπη του και καταδικάζει το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς δεν συνάδει με το ακαδημαϊκό ήθος που καλλιεργείται στο Τμήμα και προσβάλλει τους συμμετέχοντες στην εν λόγω εκπαιδευτική διαδικασία. Θα ακολουθήσει η διερεύνηση του συγκεκριμένου περιστατικού από τα αρμόδια όργανα του Πανεπιστημίου Πατρών».

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις