Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάει για καλοκαίρι η καταβολή του δώρου Πάσχα - Τα νέα μέτρα

Πάει για καλοκαίρι η καταβολή του δώρου ...

Κοινή Συνέντευξη Τύπου τριών Υπουργών

Σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι υπουργοί Χρ. Σταϊκούρας, Αδ. Γεωργιάδης και Ι. Βρούτσης εξειδίκευσαν την τρίτη δέσμη μέτρων από την κυβέρνηση.

Εισαγωγικά ο υπουργός Οικονομικών γνωστοποίησε ότι τράπεζες και διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν και τα φυσικά πρόσωπα με διευκόλυνση δόσεων των ενήμερων δανείων. Όσοι θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ, δικαιούνται αναστολή δόσεων επί τρίμηνο.

Επίσης 1,4 εκατ. εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες κ.α. θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ, το οποίο, επιπλέον, θα είναι ακατάσχετο. Το συνολικό κόστος της κυβερνητικής παρέμβασης για τους 1,4 εκατ. συμπολίτες ανέρχεται στα δυο δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

Όσον αφορά το δώρο Πάσχα αυτό θα δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους από όλες τις επιχειρήσεις, σημείωσε με έμφαση ο Χρ. Σταϊκούρας, με τη διευκρίνιση ότι δίδεται η δυνατότητα να καταβληθεί μεταγενέστερα χωρίς κυρώσεις.

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την καταβολή έκτακτου επιδόματος σε 108.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία.

Γεωργιάδης: Τρίμηνη αναστολή για δάνεια
 Ο Άδωνις Γεωργιάδης επσήμανε  ότι οι τράπεζες συμφώνησαν να δώσουν τρίμηνη αναστολή σε όλα τα χρέη προς αυτές. Για όλους τους δανειολήπτες που είναι στις επιχειρήσεις που πλήττονται θα λάβουν τρίμηνη αναστολή ή ευνοϊκότερες λύσεις στα χρέη τους. Και εμείς ζητήσαμε και εκείνοι ζήτησαν όσοι δεν έχουν πληγεί να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους.

Θα σταματήσουν οι οχλήσεις στους δανειολήπτες από τις εισπρακτικές. Θα λάβουμε πιο δραστικά μέτρα αν επιμείνουν. Όποιος πλήττεται από την κρίση δεν θα ενοχλείται.

Σήμερα η ΠΝΠ για όσους προσπαθούν να κερδίσουν από την κρίση όσον αφορά μάσκες και αντισηπτικά. Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει και θα τιμωρηθούν όσοι ανέβασαν παράλογα τις τιμές τους. Πρόστιμα την επόμενη εβδομάδα. Υπάρχει επάρκεια σε όλα τα αγαθά. Πρέπει να τηρείται η οδηγία μας για τα τρία τεμάχια ανά πελάτη.

 

Βρούτσης: Για τα 800 ευρώ
Δυνατότητα υπαγωγής των εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής σύμβασης της εργασίας τους. Όσοι εργοδότες βλέπουν να μειώνεται ο τζίρος τους μπορούν να αναστείλουν την σύμβαση εργασίας. Οι εργαζόμενοι γίνονται δικαιούχοι των 800 ευρώ με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Όσες επιχειρήσεις πλήττονται από τον κορονοϊό και για να προσαρμοστούν οι ανάγκες τους θα μπορούν να θέσουν μέρος ή όλο το προσωπικό τους σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας.

Το μέτρο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί για ένα μήνα με δυνατότητα παράτασης και είναι προσωρινό έκτακτο και αναγκαίο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όσο διάστημα κάνει χρήση του μέτρου αυτού ρητά απαγορεύεται να κάνει απολύσεις γιατί θα είναι άκυρες.

Ο εργοδότης υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας.

Οι εργαζόμενοι θα είναι όλοι όσοι τελούν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας έως τις 30/04/2020.

Τα 800 ευρώ θα είναι ακατάσχετα.

Αν ο εργοδότης δεν δηλώσει τους εργαζόμενους δεν θα είναι δικαιούχος των ευνοϊκών μέτρων.

Ο εργαζόμενος θα πρέπει να δηλώνει ότι έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του.

Οι απολυμένοι και όσοι εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από 01/03/2020 θα είναι δικαιούχοι των 800 ευρώ.

Το Δώρο του Πάσχα για να δώσουμε οξυγόνο στις επιχειρήσεις και πρέπει να μείνουν όρθιες θα δοθεί η δυνατότητα να καταβληθεί στο σύνολό του το καλοκαίρι μαζί με το επίδομα αδείας.

Οι συντάξεις θα καταβληθούν νωρίτερα και σε διαφορετικούς χρόνους για να διευκολυνθούν οι συνταξιούχοι.

Οι συντάξεις θα καταβληθούν ως εξής:
Για τους συνταξιούχους ΟΑΕΕ στις 24 Μαρτίου αντί για τις 26 Μαρτίου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις