Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: 46 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Συνολικά 464 ασθενείς

Κορωνοϊός: 46 τα νέα κρούσματα στην Ελλά...

78 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 16 εκ των οποίων διασωληνωμένοι

Συνολικά 464 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Πέμπτης. Από τα κρούσματα 46 είναι νέα, 72 κρούσματα είναι "ορφανά", ενώ 19 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

78 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 16 εκ των οποίων διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τουλάχιστον 2.000 με 3.000 είναι τα πραγματικά κρούσματα στην Ελλάδα.

«Θέλω να εκφράσω τα βαθειά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους», είπε ο καθηγητής καθώς οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ελλάδα ανήλθαν σε έξι.

Δεν μπορεί τα πλοία μας να έχουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου με ανθρώπους που μεταβαίνουν στα νησιά. Υπονομεύει την όλη προσπάθεια, τόνισε σε άλλο σημείο ο κ. Τσιόδρας.

Αναφορικά με την αντιμετώπιση των ασθενών, ο κ. Τσιόδρας, σημείωσε ότι: «Υπάρχουν φάρμακα στη φαρέτρα μας και μένει να δούμε πως θα λειτουργήσουν στον Έλληνα ασθενή.

Έχουμε ένα διπλό συνδυασμό που δίνει καλά αποτελέσματα. Αυτός θα δοθεί στους ασθενείς και θα υπάρξει μια βάση δεδομένων που θα καταγράφει την πορεία τους. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Τίποτα δεν μπορούμε να δούμε αν δεν δοκιμαστεί σωστά.»

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Μένουμε σπίτι, αποφεύγουμε κάθε συγχρωτισμό, ακολουθούμε πιστά τους κανόνες υγιεινής.

Τιμούμε και ευχαριστούμε όλους τους φαρμακοποιούς, τους εργαζόμενους στα media, τους οδηγούς όλους όσους δουλεύουν και δεν μπορούν να μείνουν σπίτι τους.

Οι πολίτες θα πρέπει να παραμένουν στις κατοικίες τους. Η κυκλοφορία εκτός οικίας θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο για την εξυπηρέτηση ζωτικών αναγκών».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις