Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απαγόρευση συναθροίσεων: Πώς θα επιβάλλονται τα πρόστιμα

Απαγόρευση συναθροίσεων: Πώς θα επιβάλλο...

Προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση

Από την Πέμπτη απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με συμμετοχή 10 ή περισσότερων ατόμων, με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσες σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων.

Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους ώστε να αποφύγουν στο μέγιστο βαθμό επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου.

Ήδη στην Πάτρα, όπως πληροφορείται το thebest.gr, οι αστυνομικοί που περιπολούν απόψε, έχουν λάβει οδηγίες να αποτρέπουν τις συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, στις πλατείες και τους δημόσιους χώρους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν προβλέπεται η σύλληψη των παραβατών της απαγόρευσης, αλλά οι αστυνομικοί θα επιδίδουν κλήση στο κάθε άτομο που συμμετέχει στη συνάθροιση ή θα του ζητά το ΑΦΜ, ώστε μέσω αυτού να βεβαιώνεται το πρόστιμο προς την οικεία ΔΟΥ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις