Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσιόρδας 117 τα κρούσματα, Γιαμαρέλλου 133-Η ενημέρωση για τον κορωνοϊό νοσεί…

Τσιόρδας 117 τα κρούσματα, Γιαμαρέλλου 1...

Με ευθύνη της Κυβέρνησης και της αρμόδιας Επιτροπής

Η λοιμωξιολόγος κ Ελένη Γιαμαρέλλου βγήκε την Πέμπτη, πριν τις 6 το απόγευμα στην τηλεόραση (εκπομπή Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA) και ανακοίνωσε ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο υπάρχουν 34 νέα κρούσματα και συνολικά ανέρχονται σε 133. Η κα Γιαμαρέλλου είναι μέλος της Επιτροπής που συνεδριάζει καθημερινά και παίρνει τις σχετικές αποφάσεις για την κρίση του κορωνοϊού. Μάλιστα, υποστήριξε ότι οι αριθμοί αυτοί ανακοινώθηκαν στη συνεδρίαση του ΕΟΔΥ και της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωναϊό, στην οποία συμμετείχε.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Τσιόρδας στην επίσημη ενημέρωση που κάνει ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα είναι 18 και συνολικά στην Ελλάδα 117.

·         Ποιον να πιστέψουμε;

·         Ποιος λέει αλήθεια και ποιος όχι;

·         Για ποιον λόγο, δύο μέλη της ίδιας Επιτροπής, με διαφορά λίγων λεπτών δίνουν διαφορετικά στοιχεία;

·         Για ποιο λόγο, εδώ και μία εβδομάδα η εν λόγω Επιτροπή επιμένει να μην αναφέρει από ποιες πόλεις προέρχονται τα κρούσματα;

·         Για ποιο λόγο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας στην ενημέρωση που έκανε αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων;

Πρέπει να αντιληφθούν στην Κυβέρνηση και στην Επιτροπή που έχει συσταθεί για την παρακολούθηση και αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ότι όταν η ενημέρωση δεν είναι πλήρης και ορθή, τότε ευνοείται η ανάπτυξη της παραπληροφόρησης.

Την τελευταία εβδομάδα, η ενημέρωση που προσφέρουν η Κυβέρνηση και η Επιτροπή φαίνεται να …νοσούν. Όχι με ευθύνη των δημοσιογράφων στους οποίους συχνά σπεύδουν κάποιοι να φορτώσουν όλα τα δεινά, αλλά με ευθύνη της  αρμόδιας Επιτροπής και της Κυβέρνησης.

Δείτε τα βίντεο με πόσα είπε η κ. Γιαμαρέλλου και ο κ. Τσιόρδας:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις