Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπεγράφη σύμβαση ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του δημοτικού σχολείου Σκιαδά

Υπεγράφη σύμβαση ανάπλασης του περιβάλλο...

Με προυπολογισμό 855.600 ευρώ – Θα γίνει ένας καλαίσθητος και λειτουργικός χώρος άρρηκτα συνδεδεμένος με την αρχιτεκτονική της περιοχής

Έναν καλαίσθητο και λειτουργικό χώρο, άρρηκτα συνυφασμένο με την αρχιτεκτονική της περιοχής στον οποίο θα μπορούν να φιλοξενούνται εκδηλώσεις και δράσεις θα αποκτήσει σύντομα το χωριό του Σκιαδά του Δήμου Ερυμάνθου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, πρόσφατα ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής υπέγραψε με τον ανάδοχο εργολάβο τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Ανάπλαση-Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Δημοτικού Σχολείου Σκιαδά», προϋπολογισμού 855.600 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2 (Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον) και αφορά στη διαμόρφωση συνολικά 3.400 τ.μ. τα οποία θα αποδοθούν στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και στους επισκέπτες.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην ανάπλαση – διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του παλαιού δημοτικού σχολείου Σκιαδά, που εφάπτεται της δημοτικής οδού που διασχίζει τον οικισμό του Σκιαδά.

Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν είναι οι εξής:

1.            Διαμόρφωση προσβάσεων στον περιβάλλοντα χώρο του παλαιού σχολείου καθώς και στο κτίριο του σχολείου.

2.            Εξασφάλιση πρόσβασης στο μεγαλύτερο τμήμα του εξωτερικού χώρου και στο κτίριο ατόμων με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.).

3.            Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ως χώρου εκδηλώσεων – πλατείας – αναψυχής.

4.            Αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση του χώρου.

5.            Εξοπλισμό του χώρου ώστε να εξυπηρετεί τη χρήση του, ως χώρου εκδηλώσεων – πρασίνου – συνάντησης και κοινωνικών επαφών των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

6.            Κατασκευή βοηθητικού κτιρίου χώρων υγιεινής και αποθήκης για την εξασφάλιση της λειτουργικότητας και την εξυπηρέτηση των αναγκών του διαμορφούμενου χώρου καθώς και του κτιρίου του σχολείου που θα λειτουργεί ως χώρος πολλαπλών εκδηλώσεων.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θόδωρος Μπαρής δήλωσε πως «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων στο Σκιαδά και θα τονώσει την τοπική οικονομία. Με την ολοκλήρωση των εργασιών ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Κοινότητας θα αναβαθμιστεί αισθητικά και θα αποδοθεί στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες ένας όμορφος και λειτουργικός χώρος.

Αποτελεί προτεραιότητά μας η διατήρηση της παραδοσιακής φυσιογνωμίας των χωριών μας, τα οποία μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες μέσω και της διοργάνωσης εκδηλώσεων κι άλλων δράσεων. Θα ακολουθήσουν κι άλλα έργα, όπως η δεύτερη φάση της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Χαλανδρίτσας, αλλά και παρεμβάσεις αναπλάσεων σε διάφορους Οικισμούς του Δήμου. Έργα που θα τονώσουν την τοπική μας οικονομία και θα δώσουν νέα πνοή στα χωριά μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις