Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο φόβος του κορωνοϊού επηρεάζει την κίνηση στο λιμάνι της Πάτρας

Ο φόβος του κορωνοϊού επηρεάζει την κίνη...

"Κρατάνε" κανονικά τα φορτηγά

Η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία έχει επηρεάσει και την κίνηση στο λιμάνι της Πάτρας, σε μια περίοδο πάντως, κατά την οποία συνήθως ούτως ή άλλως δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ακόμα και αυτή η μικρή επιβατική κίνηση που υπάρχει τον Χειμώνα, έχει μειωθεί εξαιτίας του φόβου που υπάρχει με τον φονικό ιό.

Η μείωση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ματαίωση των σχολικών εκδρομών που επέβαλε προς την γείτονα χώρα του υπουργείο Παιδείας. Όλες οι εκδρομές των μαθητών έχουν παγώσει και οι υπεύθυνοι των σχολείων τηλεφωνούν στις ναυτιλιακές εταιρείες προκειμένου να τις ενημερώσουν ότι τα ταξίδια τελικά δεν θα γίνουν.

Επίσης έχουν υπάρξει ματαιώσεις και ορισμένων άλλων γκρουπ που συνήθως δουλεύουν με νέα (νεόνυμφα) ζευγάρια, ενώ και ορισμένοι μεμονωμένοι ταξιδιώτες που είχαν κανονίσει να ταξιδέψουν για αναψυχή, αναβάλουν την επίσκεψή τους στην Ιταλία.

Όπως αναφέρουν στο thebest.gr ναυτιλιακοί πράκτορες της Πάτρας, η κατάσταση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «τραγική», καθώς στην παρούσα φάση είναι ακόμα «ανεκτή». Επισημαίνουν άλλωστε ότι τέτοια εποχή, κάθε χρόνο, η επιβατική κίνηση είναι περιορισμένοι και η δουλειά «ανοίγει» και πάλι κοντά στο Πάσχα.

Ορισμένοι τηλεφωνούν για να ενημερωθούν εάν θα γίνουν τα δρομολόγια του… Απριλίου, κάτι που φυσικά δεν μπορεί να ερωτηθεί. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου η κίνηση των φορτηγών και των εμπορευματοκιβωτίων μιας και το εμπόριο δεν μπορεί να περιμένει.

Οι οδηγοί λαμβάνουν με προσωπική τους πρωτοβουλία όποιο μέσο θεωρούν σκόπιμο, όπως μάσκες, αντισηπτικά κ.α., ελπίζοντας ότι μειώνουν έτσι τις πιθανότητες να νοσήσουν. Προληπτικά ατομικά μέσα προστασίας λαμβάνουν και οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι της Πάτρας.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις