Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέλος καλό! Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Ρίου ο 40χρονος

Τέλος καλό! Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομ...
Βγενόπουλος Φάνης

Διαγνώστηκε με ήπια λοίμωξη του αναπνευστικού

Λήξη συναγερμού στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο αποτελεί μονάδα αναφοράς για τυχόν κρούσματα κορωνοϊού στη Δυτική Ελλάδα. Ο 40χρονος έμπορος, ο οποίος κρίθηκε ύποπτος να έχει νοσήσει από κορωνοϊό, βρέθηκε αρνητικός τόσο στο τεστ της γρίπης, όσο και αυτό που κορωνοϊού και πριν από λίγη ώρα, όπως πληροφορείται το thebest.gr, έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 40χρονος διαγνώστηκε με ήπια λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο ασθενής, κάτοικος Γερμανίας και έμπορος στο επάγγελμα, ταξίδεψε μέσω Ιταλίας όπου έμεινε δύο ημέρες στη Βενετία. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο 40χρονος, εμφάνισε πυρετό και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως, κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του νοσηλευτικού ιδρύματος και ο ασθενής νοσηλεύτηκε σε καραντίνα στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου. Παράλληλα, στάλθηκαν δείγματα του ασθενή στο Ινστιτούτο Παστέρ, ώστε να διακριβωθεί από τι έχει προσβληθεί. Ο ασθενής βγήκε αρνητικός τόσο στην γρίπη, όσο και στο νέο κορωνοϊό.

Χαράλαμπος Γώγος: Απίθανο να μην περάσει ο ιός από τη χώρα μας

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής και πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου Χαράλαμπος Γώγος. Ο κ. Γώγος μιλώντας στο thebest.gr, υπογράμμισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία, τονίζοντας ότι οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο αυτό, όταν ρωτήθηκε από το thebest.gr, για την απουσία μέτρων στο λιμάνι της Πάτρας, δεδομένου ότι έχουν αναφερθεί κρούσματα κορωνοϊού στη γειτονική Ιταλία, ο καθηγητής απάντησε πως, με τα δεδομένα που έχουμε δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε μέτρα όπως να κλείσει το λιμάνι ή να γίνεται θερμομέτρηση στους επιβάτες. Όπως συμπλήρωσε ο κ. Γώγος σε αυτή τη φάση έχει δοθεί έμφαση στην ενημέρωση των επιβατών κατά την επιβίβασή τους στα πλοία, όπως και στην ενημέρωση του προσωπικού των πλοίων.

Ωστόσο, ο κ. Γώγος, εκτίμησε ότι είναι απίθανο να μην εμφανιστεί ο κορωνοϊός στη χώρα μας και από κει και πέρα θα κριθεί το πόσο εμείς είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις