Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Πανηπειρωτικός Πατρών έστησε χορούς μέσα στις φυλακές της Πάτρας- ΦΩΤΟ

Ο Πανηπειρωτικός Πατρών έστησε χορούς μέ...

Μαθήματα χορού από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών στο σχολείο των φυλακών

Μια εξαιρετική εκπαιδευτική συνεργασία με άξονα την παράδοση και τους παραδοσιακούς χορούς ξεκίνησε ανάμεσα στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας που βρίσκεται και λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών και τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών.

Συγκεκριμένα, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του 2ου ΣΔΕ Πάτρας, συμμετέχει ως επισκέπτης Σύλλογος με μια σειρά επισκέψεων στο σχέδιο δράσης (project) με τίτλο «Μουσική, χορός, τραγούδι», που υλοποιείται κατά το σχολικό έτος 2019-20 στο 2ο ΣΔΕ Πάτρας από τους εκπαιδευτικούς Βασίλη Παλαιολόγου, Αμαλία Στούμπου και Κλεοπάτρα Γιαννοπούλου.

Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, 13 Φεβρουαρίου 2020, από τους χοροδιδασκάλους του Συλλόγου, Αλέξανδρο Χάιδα, Ελευθερία Λάμπρη και Σπύρο Χάιδα.

Κατά τη διάρκεια του σχεδίου δράσης, χοροδιδάσκαλοι και εκπαιδευόμενοι ενεπλάκησαν διαδραστικά σε πανελλήνιους παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς, όπως, επίσης, βρήκαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν ηπειρώτικους σκοπούς και να ανταλλάξουν απόψεις, επισημαίνοντας κοινά σημεία των μουσικών των χωρών καταγωγής τους με αυτούς της ελληνικής επικράτειας.

Ιδιαίτερο χρώμα στην πρώτη αυτή συνάντηση έδωσε η εισαγωγή που έγινε στη ρυθμική αγωγή απλών χορών, όπως του συρτού στα δύο και του συρτού στα τρία, με τη χρήση ηπειρώτικου ντεφιού, γεγονός που ενθουσίασε τους εκπαιδευομένους.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του 2ου ΣΔΕ Πάτρας κ. Μιχάλης Καραγεωργίου ευχαριστούμε θερμά τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών, και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Χάιδα, τους χοροδιδασκάλους κ. Ελευθερία Λάμπρη και κ. Σπύρο Χάιδα για αυτό το όμορφο ταξίδι στην παραδοσιακούς σκοπούς και χορούς της πατρίδας μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις