Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αβέβαιο το μέλλον των "απολυμένων" του Κοινωνικού Οργανισμού της Πάτρας; ΦΩΤΟ

Αβέβαιο το μέλλον των "απολυμένων&q...

Επαναπροκήρυξη των θέσεων υποσχέθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού  

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων με αφορμή το εργασιακό μέλλον 7 υπαλλήλων οι οποίοι απασχολούνται με μπλοκάκι και ουσιαστικά τώρα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά.

Οι ίδιοι οι απολυμένοι ήταν παρόντες στη συνεδρίαση ζητώντας να παραμείνουν στις θέσεις που τόσα χρόνια καλύπτουν στον Οργανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Θόδωρος Τουλγαρίδης έφερε προς ψήφιση στην σημερινή συνεδρίαση του οργάνου την ανανέωση της σύμβασης μόνο ενός εκ των 7 εργαζομένων. Οι ενστάσεις εκ μέρους της αντιπολίτευσης κατατέθηκαν από τον Γρηγόρη Μαρκέτο, εκπρόσωπο της παράταξης «Ώρα Πατρών», ο οποίος διερωτήθηκε τι θα συμβεί με τους υπόλοιπους και γιατί, τώρα η δημοτική Αρχή υποστηρίζει ότι η ανανέωση της συνεργασίας με ετήσιες συμβάσεις κρίνεται παράνομη.

Συμπλήρωσε δε ότι επί 5 χρόνια η παρούσα δημοτική Αρχή ανανέωνε κανονικά τις συμβάσεις. Από την πλευρά της η πλειοψηφία του οργάνου υποστήριξε ότι μπορεί σήμερα να ψηφιστεί η ανανέωση του ενός και στην πορεία θα γίνει η προκήρυξη και των υπολοίπων θέσεων. Τα επιχειρήματα ωστόσο του κ. Τουλγαρίδη δεν έπεισαν την αντιπολίτευση με τον κ. Μαρκέτο να κάνει λόγο για μεθόδευση και προσπάθεια σαλαμοποίησης-διάσπασης των απολυμένων.

 

Επιπλέον εκφράστηκαν φόβοι ότι με τη διαδικασία που ακολουθείται δεν θα εξασφαλιστεί ότι θα μπορούν οι άνθρωποι αυτοί θα είναι και εκείνοι οι οποίοι θα πάρουν τη θέση και στο μέλλον. Η πρόταση του Προέδρου του ΚΟΔΗΠ πέρασε με τις ψήφους της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενώ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταψήφισαν. Πλέον περιμένουν να δουν κατά πόσο θα τηρηθεί η υπόσχεση επαναπρόσληψης των υπολοίπων.

Πέραν του θέματος των 7 η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται και για το γεγονός ότι οι φάκελοι των θεμάτων της συνεδρίασης δεν τους δόθηκαν εγκαίρως, μέσα στο τριήμερο που προβλέπεται δηλαδή, αλλά μόλις χθες, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να μελετήσουν τις 150 σελίδες των εισηγήσεων. Ως εκ τούτου δήλωσαν «παρών».

 

Σχόλιο του Προέδρου του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ Θόδωρου Τουλγαρίδη

 

Από την πλευρά του σε γραπτή του δήλωση ο κ. Τουλγαρίδης αναφέρει τα εξής: 

"Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Κοινωνικού Οργανισμό συζητήθηκε το θέμα των νέων συμβάσεων σε εργαζομένους, εξωτερικούς συνεργάτες με μπλοκάκι. Μία διαδικασία, που γίνεται κάθε χρόνο με τη λήξη των προηγούμενων συμβάσεων.

Αυτό βέβαια γίνεται γιατί οι νόμοι, που εφαρμόστηκαν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τα κόμματα, που κυβέρνησαν, απαγορεύουν την μονιμοποίησή τους.

Την εισήγηση για νέα σύμβαση, που έγινε από την υπηρεσία,  για έναν από αυτούς, οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις δεν την ψήφισαν! Ουσιαστικά δεν ψήφισαν την επαναπρόσληψή του. Έδειξαν λοιπόν τι θα κάνουν και για τις υπόλοιπες συμβάσεις, που θα είναι σύμφωνες με τους νόμους, που τα κόμματά τους έχουν ψηφίσει και πρόκειται να έρθουν προς ψήφιση στο ΔΣ. Εκτός αν διαφοροποιούν τη στάση τους ανάλογα με τον εργαζόμενο. Αυτό είναι το μέγεθος της υποκρισίας τους και της κάλπικής φιλεργατικότητάς τους!

Δήθεν ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους, ενώ η μόνη πραγματική στόχευσή τους είναι το πώς θα πλήξουν, καιροσκοπώντας, το κύρος της δημοτικής αρχής, το πώς θα βάλουν εμπόδια στο φιλολαϊκό έργο της!

 

Υπάρχει λύση!

Εδώ και τώρα, με έναν νόμο, να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό θεσμικό οπλοστάσιο, που απαγορεύει τις μόνιμες προσλήψεις, που απαγορεύει την μετατροπή των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε μόνιμες θέσεις εργασίας, που δεν επιτρέπει στους Δήμους και τους φορείς τους να αποφασίζουν και να προσλαμβάνουν εκείνοι το μόνιμο προσωπικό, που χρειάζονται!

Έτσι μόνο θα βρουν δικαίωση όλοι οι εργαζόμενοι, που χρόνια αγωνιούν και ταλαιπωρούνται, που αδικούνται από τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους!

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με το εργατικό κίνημα, για μόνιμες προσλήψεις με σταθερή εργασία και δικαιώματα, για μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων και των εργαζομένων στα προγράμματα ΕΣΠΑ, Βοήθεια στο Σπίτι, ΟΑΕΔ, των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με μπλοκάκι!"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις