Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κρίσεις στην ΕΛΑΣ: Αποστρατεύθηκε o Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας Ανδρέας Βασιλόπουλος

Κρίσεις στην ΕΛΑΣ:  Αποστρατεύθηκε o Επι...

Άρχισαν σήμερα το πρωί οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία και πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις των αντιστρατήγων

Άρχισαν σήμερα το πρωί οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία και πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις των αντιστρατήγων.

  Το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη και τη συμμετοχή δύο αντιστράτηγων του Στρατού Ξηράς, έκρινε διατηρητέους τρεις από τους υπόλοιπους τέσσερις αντιστράτηγους και έναν ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του.

 

Διατηρητέοι κρίθηκαν οι Ανδρέας Δασκαλάκης, Κωνσταντίνος Σκούμας και Κωνσταντίνος Λαγουδάκης. Ευδόκιμα τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του έκρινε το Συμβούλιο τον Ανδρέα Βασιλόπουλο, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας.

 

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των υποστρατήγων Αστυνομίας.

 

 

Το βιογραφικό του αντιστράτηγου Ανδρέα Βασιλόπουλου

Γεννήθηκε στο Κρυονερό Αιτωλοακαρνανίας το έτος 1964.
Κατετάγη στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής το έτος 1981, ως Ενωμοτάρχης, και εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1987, απ’ όπου αποφοίτησε το έτος 1990. Παρακολούθησε και ολοκλήρωσε ευδόκιμα τις σπουδές του στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας το έτος 2003.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, έχει υπηρετήσει σε μάχιμες και επιτελικές Υπηρεσίες του Νομού Αττικής, σε επιτελικές θέσεις στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και, κατά τα έτη 2009-2015, ως Τμηματάρχης στο Τμήμα Επιχειρήσεων του Επιτελείου της Γ.Α.Δ.Α.
Παράλληλα, συμμετείχε σε επιτροπές με αντικείμενο κυρίως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό Υπηρεσιών και δομών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ εκπροσώπησε το Σώμα σε διεθνή συνέδρια, αποκτώντας σχετική τεχνογνωσία επί θεμάτων επιχειρησιακής τακτικής και συντονισμού.
Προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου το έτος 2015 και τοποθετήθηκε στο Επιτελείο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ως Υποδιευθυντής.
Τον Ιανουάριο του 2017 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Αναπληρωτής του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής.
Από την 02-11-2018, διετέλεσε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής.
Κατά τη θητεία του, έχει τιμηθεί με διακρίσεις από την Ελληνική Πολιτεία για την υπηρεσιακή του απόδοση.
Είναι έγγαμος και πατέρας δύο θυγατέρων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις