Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χρήστος Πατούχας για Κόκκινο Μύλο: "Άμεση απόδοση των παραλιών στον Δήμο"

Χρήστος Πατούχας για Κόκκινο Μύλο: "...

Ανακοίνωση της παράταξης "Ανυπότακτη Πολιτεία"

Το αίτημα της απόδοσης των παραλιών στον Δήμο επαναδιατυπώνει η παράταξη "Ανυπότακτη Πολιτεία" με επικεφαλής τον Χρήστο Πατούχα και με αφορμή την δίκη για το πάρκο στον Κόκκινο Μύλο. Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

"Με αφορμή την δίκη, (12/2/2020), για το διαμορφωμένο Πάρκο στην Περιοχή του Κόκκινου Μύλου, αλλά και την κινητοποίηση του Σαββάτου 8/2/2020 επαναφέρουμε την πάρα πολλές φορές διατυπωμένη άποψη μας:

Την απόδοση στους Δήμους όλων των παραλιακών ζωνών που εφάπτονται με το Σχέδιο Πόλης και αποτελούν πρόσωπο στην θάλασσα ολόκληρων συνοικιών και οικισμών

Στον Δήμο μας αυτό αφορά σχεδόν στο σύνολο της την ακτογραμμή από τον Ψαθόπυργο μέχρι τα Καμίνια.

Εξηγούμαστε: Ολόκληρη αυτή η παραλιακή ζώνη, βρίσκεται στην δικαιοδοσία της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου. Υποτίθεται ότι η εν λόγω Υπηρεσία, προστατεύει τον δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα της, διασφαλίζει την ελεύθερη χρήση από τους πολίτες.

Η γνώμη μας είναι ότι δεν την προστάτεψε αποτελεσματικά. Ούτε από τις καταπατήσεις, ούτε από την διάβρωση των ακτών. Παντού σε όλη την χώρα. Πέραν αυτού, στην περιοχή μας, συνέβησαν και συμβαίνουν διάφορα τραγελαφικά και ανόητα. Ο Δήμος, οι εκάστοτε Δήμαρχοι, σέρνονται κάθε λίγο στα Δικαστήρια. Με αποφάσεις ανυπόστατες όπως η κατεδάφιση παραλιακών δρόμων στο Ρίο και στα Βραχνέικα, ή η κατεδάφιση τώρα του Πάρκου στον Κόκκινο Μύλο.

Πέραν της αυτονόητης κινητοποίησης για την υπεράσπιση της ανάπλασης στον Κόκκινο Μύλο, πρέπει να διατυπώσουμε με απόλυτη σαφήνεια την άποψη μας για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Να διατυπώσουμε το αίτημα της άμεσης απόδοσης των παραλιών στον Δήμο. Σε όλους τους Δήμους.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή και σύσσωμη την Αντιπολίτευση, για την έκδοση κοινού ψηφίσματος.

 Είναι σε θέση οι Παρατάξεις της Δημοτικής Αντιπολίτευσης, να ξεπεράσουν την αδιέξοδη και τυφλή αντιπολιτευτική τακτική τους; Είναι σε θέση να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων; Να γίνουν χρήσιμοι σε κάτι για τους συνδημότες μας; Εμείς θα το προτείνουμε. Προτείνουμε να εκδώσουμε τέτοιο ψήφισμα στην πρώτη προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επί της ουσίας, οι Δήμοι, είναι Δημόσιοι Οργανισμοί, μπορούν να διασφαλίσουν αποτελεσματικότερα τους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στην περιβαλλοντική προστασία, έχουν καλύτερη γνώση, μεγαλύτερες δυνατότητες να παρεμβαίνουν υπέρ των δημοτών και του Δημοσίου συμφέροντος.

Καλούμε όλους τους συνδημότες μας, να συμμετέχουν δυναμικά στην συγκέντρωση- διαμαρτυρία στις 8/2/2020 στον Κόκκινο Μύλο. Όλοι στο Δικαστικό Μέγαρο στις 12/2/2020 για να υπερασπίσουμε το Πάρκο, την κατάκτηση των Νοτίων συνοικιών της πόλης!".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις