Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκέντρωση βοήθειας για τους κρατούμενους του Αγίου Στεφάνου Πατρών

Συγκέντρωση βοήθειας για τους κρατούμενο...

Από την Κοινοτοπία με την υποστήριξη των Πολιτών Εν Δράσει

Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικών Δράσεων της Εταιρείας Κοινωνική Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr με την υποστήριξη των Πολιτών Εν Δράσει ολοκληρώνει στις 15 Φεβρουαρίου τη νέα προσπάθεια συλλογής και προώθησης ρουχισμού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στους κρατούμενους του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Αχαΐας που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας.

Η προσπάθεια αυτή, η οποία αποσκοπεί στην κάλυψη βασικών αναγκών των ατόμων που εκτίουν την ποινή τους αυτή την περίοδο για παραβατική συμπεριφορά, αποτελεί συμβολή της Κοινωνίας των Πολιτών στην ευθύνη της πολιτείας για στοιχειώδεις συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης στα σωφρονιστικά καταστήματα, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Τα είδη που συλλέγονται περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

Ρουχισμός και υπόδηση: Φανέλες ή t-shirt, μεγέθη Μ,L,XL Αντρικά Εσώρουχα, μεγέθη Μ,L,XL ή Νο 3,4,5 (κατά προτίμηση όχι λευκά), Φόρμες, και Φούτερ μεγέθη M,L,XL, Μπλούζες, Κάλτσες. Τέλος σεντόνια, μαξιλαροθήκες και πετσέτες προσώπου. Τα προαναφερόμενα είδη είναι σκόπιμο είτε να είναι καινούργια (τουλάχιστον τα εσώρουχα), είτε σε καλή κατάσταση.

Είδη Καθαριότητας και Ατομικής Υγιεινής: Σαμπουάν, Αφρόλουτρο, Οδοντόκρεμες, Οδοντόβουρτσες, Απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων στο χέρι, Χαρτί υγείας, όλα σε οικονομικές συσκευασίες.

Σε όσους από τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειας δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για την προμήθεια ή την ανεύρεση των παραπάνω ειδών με χαμηλό κόστος έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την προσπάθεια δίνοντας χρήματα (ακόμα και λίγα ευρώ). Η Κοινο_Τοπία δεσμεύεται με τα χρήματα αυτά να αγοράσει είδη από τις παραπάνω κατηγορίες σε πολύ χαμηλές τιμές (χονδρικής-στοκ που έχει βρει) και να τα διαθέσει.

Η προώθηση και διανομή των ειδών θα γίνει, όπως και τις άλλες φορές, σε συνεργασία με το Τμήμα φυλακών της Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και την πιστοποίηση για παρεμβάσεις σε Καταστήματα Κράτησης.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παραδίδουν τα είδη ή τα χρήματα στο στέκι της Κοινο_Τοπίας Καραϊσκάκη 153, ισόγειο, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 11πμ-2μμ και Πέμπτη, Παρασκευή 7-9μμ Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο 2615.002009 και στο [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις