Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών στην εκδήλωση Τεμπονέρα

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών στην ...

Το απόγευμα της Πέμπτης

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών του Νομού Αχαϊας αναφέρεται:

Στις 8 προς 9 Γενάρη του ’91 δολοφονείται ο αγωνιστής καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας. Έπεσε νεκρός χτυπημένος με λοστό στο κεφάλι από το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και δημοτικό σύμβουλο της ΝΔ στην Πάτρα, Γιάννη Καλαμπόκα. 29 χρόνια μετά, ο Νίκος Τεμπονέρας ΖΕΙ στους αγώνες του λαού και της νεολαίας για ένα δημόσιοκαι δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις, για την ανατροπή των  πολιτικών κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΟΟΣΑ, για αύξηση των δαπανών για την παιδεία, για μόνιμους μαζικούς  διορισμούς, για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, επιδιώκει να περάσει τα πιο αντιδραστικά μέτρα σε βάρος της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, όπως είναι η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων (απεργία, φακέλωμα κλπ), η συνέχιση της πολιτικής λιτότητας και υποβάθμισης υγείας, παιδείας, κοινωνικών παροχών, η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης σε σχολεία και ΑΕΙ, αλλά και της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Συνεχίζεται η ένταση της κρατικής καταστολής με εξευτελιστικές επιθέσεις, ξεγύμνωμα συλληφθέντων, βασανιστήρια, τραυματισμούς. Με το δόγμα «νόμος και τάξη», θα επιχειρήσει να περιορίσει έως και να καταργήσει τις διαδηλώσεις. Φέρνει την κρατική τρομοκρατία στην ημερήσια διάταξη για την κοινωνία, επιχειρεί να καταστείλει τις νεολαιίστικες και λαϊκές αντιστάσεις που αναπτύσσονται, καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο και επιτίθεται βίαια στους αγωνιζόμενους φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ, εκκενώνει καταλήψεις στέγης προσφύγων και λοιπές, απομακρύνει τους μαθητές-πρόσφυγες από τα σχολεία τους, μεταφέροντας τους σε κέντρα κράτησης, επιτείνει τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές με νέο νόμο.

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή η συστράτευση όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας για την ανατροπή των αντιδραστικών πολιτικών που διαλύουν ό,τι απ’ τις κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας απέμεινε όρθιο, είναι όσο ποτέ αναγκαία. Γι΄ αυτό η μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα παραμένει ζωντανή. Είναι το σύμβολο του συλλογικού ανθρώπου που υπερασπίζεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις το δικαίωμα του αγώνα για την ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας και την επικράτηση του δίκιου.

Καλούμε στη συγκέντρωση-διαδήλωση τιμής στο Ν. Τεμπονέρα που καλούν ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, συνδικάτα και φοιτητικοί σύλλογοι. Πέμπτη 9 Γενάρη στις 6.30 μ.μ, στο σχολικό συγκρότημα «Τεμπονέρα» (Πλατεία Βουδ)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις