Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περισσότερα από 6.000 αιτήματα μετεγγραφών φοιτητών στα Ελληνικά πανεπιστήμια

Περισσότερα από 6.000 αιτήματα μετεγγραφ...

Ο υφυπουργός, Β. Διγαλάκης, ανακοίνωσε επίσης ότι θα αλλάξει ο νόμος για τις μετεγγραφές

Περίπου 6.371 αιτήσεις μετεγγραφών έχουν κατατεθεί στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, από φοιτητές που θέλουν να μετακινηθούν κοντά στα σπίτια τους.

Όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Β. Διγαλάκης, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Γ. Δελή, για τις μετεγγραφές αδελφών, έχουν γίνει 2.531 αιτήσεις από τις οποίες έχουν οριστικοποιηθεί οι δύο χιλιάδες τριάντα τέσσερις.

Όσον αφορά τις κατ' εξαίρεση μετεγγραφές, ο κ. Διγαλάκης τόνισε οτι επειδή υπάρχουν διάφορα προβλήματα φέτος η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μετά τις μετεγγραφές των προηγούμενων κατηγοριών και θα γίνει για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, έτσι ώστε να επισπευσθεί η όλη διαδικασία.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι θα αλλάξει ο νόμος για τις μετεγγραφές, τονίζοντας ότι «εμείς στο πλαίσιο του διαλόγου, τον οποίο έχουμε ξεκινήσει με την ακαδημαϊκή κοινότητα και εταίρους, σκοπεύουμε να αναμορφώσουμε το πλαίσιο των μετεγγραφών ως προς το πιο δίκαιο, το πιο αντικειμενικό, χωρίς όμως να θίγουμε και το επίπεδο σπουδών, προκαλώντας υπερκορεσμό στα ΑΕΙ του κέντρου και αποψιλώνοντας τα περιφερειακά ιδρύματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις