Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τραγωδία στο Αίγιο: «Εξωπραγματική η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του 28χρονου»

Τραγωδία στο Αίγιο: «Εξωπραγματική η ποσ...

Τι λέει ο οδηγός αγώνων Κωνσταντίνος Μαρκουίζος

Οι αιματολογικές εξετάσεις επιβεβαιώνουν ότι ο 28χρονος οδηγός που σκότωσε την 67χρονη γιαγιά και τον εγγονό της στις Καμάρες του Αιγίου, βρίσκονταν υπό την επήρεια Σχολιάζοντας τα στοιχεία των εξετάσεων ο δικηγόρος του 28χρονου οδηγού Αλέξης Κούγιας, είχε δηλώσει:

«Δεν έχω στα χέρια μου τα αποτελέσματα, όμως δεν έχω λόγο να τα αμφισβητήσω. Διαφωνώ όμως ότι δεν μπορεί κάποιος (σ.σ να οδηγήσει) με 1,71. Είναι βεβαίως ποινικά κολάσιμη πράξη, γι’ αυτό και σίγουρα θα αντιμετωπίσει κατηγορία ότι οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος, αλλά το ποσοστό δεν είναι απαγορευτικό»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο οδηγός αγώνων αυτοκινήτου Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γιος του Τάσου Μαρκουΐζου, γνωστού και ως Ιαβέρη, χαρακτήρισε ως εξωπραγματική την ποσότητα αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του 28χρονου. Όπως είπε:

«Για μένα είναι όχι εκτός ορίου, είναι εξωπραγματικό. Επειδή άκουσα ότι ο δικηγόρος αυτού του ανθρώπου ότι το 1,10 είναι το φυσιολογικό όριο, το επιτρεπτό και το 1,75 είναι κοντά.

Εγώ θα έλεγα ότι 0,50 με αιμοληψία είναι το όριο ή 0,25 με εκπνεόμενο αέρα, το γνωστό αλκοτέστ όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 0,22 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος. Ο νόμος λέει αν το διαβάσουμε, 0,50 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος», τόνισε ο κ. Μαρκουίζος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις