Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κόβουν το ρεύμα σε άνεργο κι άρρωστο Πατρινό

Κόβουν το ρεύμα σε άνεργο κι άρρωστο Πατρινό
Χριστακόπουλος Θάνος

Το χρέος είναι μεγάλο και τα χρήματα δεν μπορούν να βρεθούν

Τον δικό του «Γολγοθά» ανεβαίνει το τελευταίο διάστημα ένα ζευγάρι από την Πάτρα το οποίο, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, κινδυνεύει να μείνει τις επόμενες ημέρες χωρίς ρεύμα.

Ο άνδρας νοσηλεύεται εδώ και καιρό στο Νοσοκομείο πάσχοντας από σοβαρή ασθένεια και είναι άνεργος εδώ και χρόνια, ενώ η γυναίκα του, είναι και εκείνη άνεργοι. Ζουν με ελάχιστα χρήματα που προέρχονται από κοινωνικά επιδόματα και όπως είναι προφανές αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Το ρεύμα είναι απλήρωτο για χρόνια με την συνολική οφειλή να φθάνει τις 8.200 ευρώ. Επίσης έχουν οφειλές και στη ΔΕΥΑΠ όπου έχουν υποχρεωθεί να κάνουν διακανονισμό περίπου 100 ευρώ το μήνα για μην μείνουν χωρίς νερό. Αντίστοιχο ποσό πληρώνουν και στο στεγαστικό τους δάνειο το οποίο επίσης βρίσκεται σε ειδική ρύθμιση.

Τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι και με την απειλή της ΔΕΗ να τους κόψει εντός του Αυγούστου το ρεύμα εάν δεν βρουν τα χρήματα για να εξοφλήσουν τα χρωστούμενα. Όπως αναφέρουν μιλώντας στο thebest.gr οικεία τους πρόσωπα τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκεντρωθούν 8.000 ευρώ μέσα στις επόμενες ημέρες.

Εντός της εβδομάδας ο άνδρας βγαίνει από το Νοσοκομείο και κινδυνεύει πλέον επιστρέφοντας στο σπίτι τους να είναι μέσα στο σκοτάδι και να μην μπορεί να λειτουργήσει τα μηχανήματα που έχει ανάγκη για να συνεχίσει να ζει.

Συγγενείς τους βρέθηκαν σήμερα στα γραφεία της ΔΕΗ και απεύθυναν έκκληση προς τους υπευθύνους να κάνουν μια εξαίρεση, λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης, και να μην προχωρήσουν στη διακοπή του ρεύματος.

Ωστόσο, παρά τις καλές προθέσεις που εισέπραξαν, δεν φαίνεται εφικτό να αποτραπεί η διακοπή εάν δεν εξευρεθούν άμεσα τουλάχιστον 2.000-3.000 ευρώ και αν δεν υπάρξει ένας διακανονισμός που όμως, επί της ουσίας, το ζευγάρι δεν θα μπορεί να τηρήσει.

Φίλοι και συγγενείς έχουν επιδοθεί σε ένα σαφάρι εξασφάλισης χρημάτων, ενώ ζητούν μέσω του thebest.gr από Φορείς και συλλογικότητες της πόλης τη βοήθεια και την συμπαράστασή τους ώστε να αποτραπεί η διακοπή του ρεύματος.

*Τα πλήρη στοιχεία των συμπολιτών είναι στη διάθεση του thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις