Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγάλη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία -Ολονύχτια θα είναι η μάχη

Μεγάλη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία -Ολονύχ...

Στο σημείο επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής

21:05 Μιλώντας πριν λίγο στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ ο Υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Αχιλλέας Τζουβάρας διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύει το χωριό ξηρόκαμπος ούτε πρόκειται να απειληθεί μέσα στη νύχτα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν στην περιοχή όλο το βράδυ για ασφάλεια προκειμένου να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Όπως εξήγησε το μέτωπο ήταν μέσα σε χαράδρα και ως εκ τούτου ήταν δύσκολα προσβάσιμο. Έτσι χρειάστηκε να διανοιχθούν δρόμοι με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων.

Μέχρι στιγμής έχουν καεί 100 στρέμματα.

 

19:50 Ενισχύθηκαν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν από νωρίς σήμερα το μεσημέρι για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Λούβρο, στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Ειδικότερα, στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 33 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν πέντε υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης και δύο μηχανήματα έργου.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος,«τις απογευματινές ώρες υπήρξε μία αναζωπύρωση ή ένα νέο μέτωπο στην περιοχή Ξηρόκαμπος, δηλαδή περίπου 100 μέτρα από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι στην περιοχή Λούβρο».

Όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, «εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, μου ζητήθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής να ενημερωθούν άμεσα οι κάτοικοι της κοινότητας Ξηρόκαμπος».

«Πράγματι», συνέχισε, «ενημερώσαμε μαζί με την Αστυνομία τους κατοίκους της κοινότητας να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους».

 

18:40 Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του thebest.gr τελικά δεν υπάρχει κίνδυνος για το χωριό Ξηρόκαμπο κι έτσι δεν είναι εν ισχύ εντολή εκκένωσής τους.

Οι φλόγες καίνε αγροτοδασική έκταση και στην παρούσα φάση δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Ηλεία, Αχαΐα κι Αιτωλοακαρνανίες.

Εκτός των οχημάτων έχει σταλεί από την Αχαΐα και ισχυρό πεζοπόρο τμήμα.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη περίπου 70 στρέμματα. 

 

18:00 Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες η πυρκαγιά στην Ηλεία μαίνεται ανεξέλεγκτη και περίπου στις 4:00 το απόγευμα δόθηκε εντολή εκκένωσης του Ξηρόκαμπου.

Στην περιοχή επιχειρούν 112 πυροσβέστες, με 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου, αεροπλάνα και 7 υδροφόρες του Δήμου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πνέουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι και δυσκολεύουν σημαντικά το έργο κατάσβεσης.

--------------

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Λούβρο, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο αεροσκάφη τύπου «Πετζετέλ» και ένα ελικόπτερο.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος «οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο τους»

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις