Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα δικαστήρια για τον ΧΥΤΑ στην Ξερόλακα

Στα δικαστήρια για τον ΧΥΤΑ στην Ξερόλακα

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου, μετά από αναφορά που έκαναν Σύλλογοι πριν τρία χρόνια

Στα δικαστήρια της Πάτρας θα εξεταστούν την Τετάρτη οι συνθήκες λειτουργίας του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, στην «Ξερόλακα». Μετά την αναφορά που έκαναν οι Σύλλογοι Άνω Συχαινών, Αμπελοκήπων και «Αγνάντι» το 2016, ο Δήμος Πατρέων θα βρεθεί αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη μετά και τα αποτελέσματα αυτοψίας που διενεργήθηκε κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Βασικό λόγος αντίδρασης  των κατοίκων ήταν ότι δεν γινόταν ενεργειακή αξιοποίηση του παραγόμενου βιοαερίου. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι, οι πυρσοί καύσης πρέπει να λειτουργούν για να μη διαχέεται το βιοαέριο στην ατμόσφαιρα, όπως συμβαίνει επί χρόνια.

Να σημειώσουμε ότι οι σύλλογοι της περιοχής είχαν συναντηθεί το 2016 με την δημοτική αρχή και τους είχαν ζητήσει να δείξουν ανοχή, τονίζοντάς τους ότι η Ξερόλακκα θα έκλεινε σε 3 χρόνια.

Αρχικά η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί τον περασμένο Φεβρουάριο όμως αναβλήθηκε για την 19η Ιουνίου 2019

Εισαγγελική εντολή για αυτοψία μετά την αναφορά που έκαναν οι σύλλογοι

Την επόμενη χρονιά, μετά την αναφορά που έγινε από τους Συλλόγους, δόθηκε εντολή από τις εισαγγελικές αρχές να διενεργηθεί αυτοψία στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακας. Ο έλεγχος που έγινε τον Απρίλιο του 2017 επιβεβαίωσε ότι δεν γινόταν καύση του βιοαερίου και επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο στον Δήμο.

 Ανάμεσα στις παρατηρήσεις που φέρονται να έκαναν οι ελεγκτές ήταν ότι υποβαθμίζεται η υγεία των κατοίκων της περιοχής γύρω από την Ξερόλακα και ο αρχαιολογικός χώρος της Βούντενης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις