Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αίτημα για μεταφορά του Πάσσαρη στις φυλακές του Αγ. Στεφάνου - Ήδη στην Πάτρα κρατείται και ο Παλαιοκώστας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αίτημα για μεταφορά του Πά...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Όταν εκδοθεί στη χώρα μας από τις Ρουμανικές αρχές

Εντονες είναι οι συζητήτησεις και οι διεργασίες τις τελευταίες ημέρες στο σωφρονιστικό κατάστημα του Αγ. Στεφάνου της Πάτρας, για το ενδεχόμενο -που κάποιοι βλέπουν πολύ πιθανό- ο πασίγνωστος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης, να μεταφερθεί στις φυλακές της Πάτρας, όταν εκδοθεί από τη Ρουμανία στην Ελλάδα. O πλέον διαβόητος κακοποιός που έχει καταγραφεί στα ελληνικά χρονικά, τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί στη θρησκεία, ζητά συγχώρεση, εξομολογείται και δηλώνει μεταμέλεια. Το δικαστήριο βέβαια δεν πείστηκε και πρόσφατα του επιδίκασε τετράκις ισόβια συν 71 έτη φυλάκισης για τα εγκλήματα που τον βαρύνουν.

Πληροφορίες του thebest.gr θέλουν να έχει δρομολογηθεί αίτημα προς τον διευθυντή των φυλακών Αγ. Στεφάνου της Πάτρας, ώστε να αποδεχθεί τη μεταφορά Πάσσαρη στην Πάτρα, όταν έρθει η ώρα της έκδοσής του στη χώρα μας, ώστε να προωθηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα που βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Πατρών.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει επαφές σε επίπεδο Πάτρας ακόμη και για τον πνευματικό που θα αναλάβει τον Κώστα Πάσσαρη, στη λογική που το κάνει τα τελευταία χρόνια ο πατέρας Γερβάσιος.

Ο ΠΑΣΣΑΡΗΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Τα τελευταία χρόνια ο Κώστας Πάσσαρης δηλώνει μεταμέλεια και μάλιστα έχει αναπτύξει έντονο θρησκευτικό αίσθημα. Θέλει, κατά δική του δήλωση, να ζήσει στο Άγιον Όρος ως μοναχός.

Ο ίδιος αναφέρει σε συνέντευξή του πως, «Με το διάβασμα άρχισα να αντιλαμβάνομαι διαφορετικά πράγματα. Θυμάμαι που ήμουν μόνος στο κελί μου και έγραφα την εξομολόγησή μου σε τρεις ολόκληρες σελίδες. Διαβάζοντας τις λοιπόν συνειδητοποίησα πως εάν είχες έναν φίλο που έκανε αυτά τα πράγματα δε θα ήθελες να ήταν φίλος σου. Και το δεύτερο που συνειδητοποίησα ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος εάν δεν είχα γεννηθεί».

«Έχουν αλλάξει πλέον τα πράγματα. Άλλες οι αρχές μου τώρα. Πλησίασα τον Θεό και αυτό με άλλαξε. Είναι υποχρέωση μου να βρίσκομαι εδώ που είμαι και δεν κατηγορώ κανέναν» είπε πριν από δύο χρόνια και από τις φυλακές της Ρουμανίας όπου κρατείται τα 18 τελευταία χρόνια ο κακοποιός Κώστας Πάσσαρης σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Δικογραφίες».

Στην ίδια συνέντευξή του ο Πάσσαρης είχε αναφερθεί και στον μεγαλύτερο φόβο του. «Φοβάμαι μη τυχόν στεναχωρήσω τον Θεό. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος μου φόβος πλέον. Θα ήθελα το τελευταίο μέρος της ποινής μου να το εκτίσω στην Ελλάδα. Και δεν είναι ότι εδώ οι φυλακές είναι τόσο χάλια όσο λένε. Ούτε ποτέ ήμουν σε κανένα υπόγειο όπως έλεγαν τα ελληνικά ΜΜΕ. Απλά θα ήθελα να ξαναμπώ στο κλίμα της Ελλάδας. Να είμαι πιο κοντά με τον πατέρα Γερβάσιο. Ήμουν νεκρός και τώρα ξαναζώ. Πέρασα από την κόλαση στη ζωή», είπε.

ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ

Οι φυλακές του Αγ. Στεφάνου της Πάτρας δεν είναι τυχαία ψηλά στην λίστα εκείνων που θα μπορούσαν να κρατήσουν τον Κώστα Πάσσαρη. Τόσο η γεωγραφική τους θέση, όσο και οι προδιαγραφές που πληρούν, θεωρούνται από τις πλέον υψηλές. Το σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο θα κρατηθεί ο Πάσσαρης πρέπει να είναι υψίστης ασφαλείας υπό το φόβο πιθανής απόδρασης και οι φυλακές του Αγ. Στεφάνου εκτιμώνται ως μια πολύ καλή και ασφαλή λύση, στο θέμα της κράτησης του πασίγνωστου κακοποιού. Εξάλλου στην Πάτρα βρίσκεται φυλακισμένος και ο Νίκος Παλαιοκώστας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις