Back to Top
#TAGS Novartis Πατρών-Πύργου Κορωνοϊός Ακύρωση Πατρινού Καρναβαλιού Μεταναστευτικό
ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2020

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού σε ένα ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού σε ένα ΒΙΝΤΕΟ

Αποκαλύφθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής

Πρεμιέρα στους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας έκαναν το απόγευμα της Παρασκευής τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού. Τα άρματα εντυπωσίασαν τους Πατρινούς αλλά και τους επισκέπτες που έσπευσαν να τα θαυμάσουν και να τα φωτογραφήσουν.

ΔΕΙΤΕ τα ΟΛΑ μαζί στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί:

 

 

 

Και το καρναβάλι αρχίζει! Στους δρόμους της Πάτρας τα άρματα – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

 

Το άρμα του φετινού βασιλιά καρνάβαλου σατιρίζει την αστική δημοκρατία, η οποία στηρίζεται στο δίπολο Σοσιαλοφλαουτίστες-Τυμπανοφιλελέ.

Στη μέση (στο Κέντρο) Ο Καρνάβαλος με το σκήπτρο στο χέρι και πάνω σε αυτό την Αστική Δημοκρατία με τη μορφή κουκουβάγιας. Στο άλλο χέρι του ένας Παρλαπίπας με τη μορφή παπαγάλου που κρατά το μικρόφωνο τηλεοπτικού σταθμού, συμβολίζει τα τηλεοπτικά ΜΜΕ.

Η αστική δημοκρατία γεννά τα τέρατα (άγρια ζώα αστικής ράτσας), που είναι σε ανεξέλεγκτη κατάσταση και βρίσκονται στο πίσω μέρος του άρματος. Πολλά τμήματα του Καρνάβαλου θα βρίσκονται σε πλήρη κίνηση παράγοντας ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Η σύνθεση συμπληρώνεται με τα γρανάζια της εξουσίας, που βρίσκονται σε κίνηση, αλλά και με τη ρητή επιγραφή: «Όχι άλλα ψέματα».

Το άρμα της βασίλισσας του Καρναβαλιού

 

Το άρμα της Βασίλισσας φέτος θα είναι η Ανάπτυξη με τη μορφή ενός εξωπραγματικού τέρατος, του γορίλα Κινγκ Κονγκ, που φορά στο λαιμό ένα περιδέραιο με νεκροκεφαλές αλλά και … ΔΕΗ, και που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του. Στο μπροστινό μέρος του άρματος μέσα από ντουλάπια και συρτάρια που ο γορίλας σαρώνει, ξεπηδούν οι συνέπειες της Ανάπτυξης: «ακραία φτώχια», «αύξηση ανεργίας», «ακρωτηριασμός μισθών και συντάξεων», «ξενιτεμός ολόκληρης γενιάς νέων επιστημών», ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου», «φορολογική αφαίμαξη λαϊκών στρωμάτων» κ.α.

Πίσω από τον γορίλα υπάρχει ένα φλεγόμενο ηφαίστειο και τα οικοδομήματα μιας πολιτείας, που συμβολίζει την φλεγόμενη Ευρώπη. Το κεφάλι του γορίλα θα κινείται και το στόμα με τα σουβλερά δόντια θα ανοιγοκλείνει. Μέσα στο ηφαίστειο θα υπάρχει ειδικός μηχανισμός, που θα δημιουργεί καπνούς που θα βγαίνουν από την κορυφή του.

Τα οικοδομήματα της πολιτείας θα είναι φωτισμένα και η όλη δημιουργία θα παρουσιάσει ένα ανεπανάληπτο φαντασμαγορικό αποτέλεσμα. Όσο για την Βασίλισσα του Καρναβαλιού μας Αναστασία Ψαρρού θα χορεύει όρθια … στο χέρι του Κινγκ Κονγκ σε μια ελεύθερη καρναβαλική μεταφορά της ομώνυμης ταινίας.

 

Η φετινή χρονιά σηματοδοτείται από την επιστροφή του άνθινου άρματος

Ο Νίκος Λιβάνης δημιούργησε ένα άρμα για τον ερχομό της Άνοιξης. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό άρμα, που θα υποδεχτεί την περσινή βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Όλγα Κατσάρα.

Κεντρικό στοιχείο του άρματος είναι ένα τεράστιο παγώνι, ενώ υπάρχουν παγώνια και παπαγάλοι. Στο άρμα θα υπάρχουν 7 μικρά παιδιά, 3 εκ των οποίων θα βρίσκονται σε μια κούνια που θα αιωρείται από τις μύτες δύο παπαγάλων. Η κατασκευή του άρματος με τις περίπλοκες συνθέσεις, τα γήινα χρώματα σε αποχρώσεις των πουλιών έγινε με φελιζόλ και θα υποδεχτεί 40000 γαρύφαλλα δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα.

 

«Πόλεμος και Ειρήνη» είναι ο τίτλος του δεύτερου άρματος, που δημιούργησε ο Νίκος Λιβάνης

Είναι ένα σατιρικό άρμα, που συμβολίζει τους πολέμους του οικονομικού κεφαλαίου, που γίνονται στο όνομα της παγκόσμιας ειρήνης.

Τα οικονομικά συμφέροντα βρίσκονται πίσω από τους πολέμους και την παραγωγή των όπλων. Η ιδέα μεταφέρεται καρναβαλικά στο άρμα με τον κύριο «Κεφάλαιο», που βρίσκεται πάνω σε ένα τανκ έχοντας δεξιά και αριστερά δυο πυραύλους, να ρίχνει το καλάμι του ψαρεύοντας στα θολά νερά των συνειδήσεών μας και προσπαθώντας να πείσει ότι πολεμάμε για την ειρήνη.

Στην άκρη του καλαμιού υπάρχει ένα στεφάνι ελιάς, που στεφανώνει το κεφάλι του λευκού αλυσοδεμένου περιστεριού (συμβόλου ειρήνης) με ανοιχτά τα φτερά του. Στο μπροστινό μέρος του άρματος κυριαρχούν τα χρώματα της ειρήνης και πίσω τα χρώματα του πολέμου. Τα υλικά είναι φελιζόλ, σίδηρο και χρώμα.

Οι δημοφιλείς ήρωες των παιδικών χρόνων ενέπνευσαν τον Δημήτρη Ντζουμάνη για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του άρματος «Σούπερ Ήρωες».

Πατρινό Καρναβάλι 2019