Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αναφορά κατέθεσε ο Νίκος Τσούκαλης την επιστολή του Δημάρχου Ερυμάνθου

Αναφορά κατέθεσε ο Νίκος Τσούκαλης την ε...

Σχετική με το έργο της λιμνοδεξαμενής «Ντασκά» Τριταίας

Αναφορά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, την επιστολή του Δημάρχου Ερυμάνθου κ. Θάνου Καρπή προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας σχετικά με το έργο της λιμνοδεξαμενής "Ντασκά" Τριταίας, η οποία  κινδυνεύει να απενταχθεί από το Πρόγραμμα και να μην ολοκληρωθεί το έργο.

Η επιστολή είναι η εξής:

"Κύριε Περιφερειάρχη,

Από τον τοπικό Τύπο ενημερωθήκαμε για  τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη  κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου, στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι η λιμνοδεξαμενή «Ντασκά»της Δ.Ε. Τριταίας του Δήμου Ερυμάνθου, κινδυνεύει να απενταχθεί από το Πρόγραμμα και να μην ολοκληρωθεί το έργο.

Όπως γνωρίζετε και προσωπικά, η κατασκευή  αυτού του έργου αποτελεί ένα πολύχρονο και δίκαιο αίτημα των καλλιεργητών της περιοχής, με την κατασκευή της οποίας θα λυθούν πολλά και μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ερυμάνθεια και την ευρύτερη περιοχή.

Για το νεοσύστατο Δήμο Ερυμάνθου, για τη Δημοτική Αρχή και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, η άμεση ολοκλήρωση αυτού του έργου είναι "εκ των ουκ άνευ".

Τα προβλήματα που υπάρχουν με το Υπουργείο Πολιτισμού και ενδεχομένως της ανάγκης πρόσθετης χρηματοδότησης του έργου, θα πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα για να συνεχίσει απρόσκοπτα η ολοκλήρωσή του.

Η τεράστια σημασία του έργου για τους αγρότες της περιοχής, δεν προσφέρεται ούτε για οικονομικά παιχνίδια εργολάβων, ούτε για άλλες καριέρες (αρχαιολόγων, κλπ).

Προτείνω να αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση μιας συνάντησης με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων και εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, προκειμένου να υπάρξει πληρέστερη ενημέρωση και καλύτερος συντονισμός των ενεργειών που θα βοηθήσουν στη διασφάλιση και πιο γρήγορη προώθηση του έργου.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας παρακαλέσω να κοινοποιούνται στους Δημάρχους  της Περιφέρειας, οι προγραμματιζόμενες Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου μαζί με τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης και να μην τα πληροφορούμαστε από τα Μ.Μ.Ε.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό θα βοηθήσει στην πληρέστερη ενημέρωση των Δήμων για τα τεκταινόμενα στην Περιφέρεια και θα τους διευκολύνει για να κάνουν και τις ανάλογες παρεμβάσεις, τουλάχιστον για τα θέματα που αφορούν τα όρια των Δήμων τους.

Εν αναμονή των ενεργειών σας.

Με εκτίμηση

Θάνος Καρπής

Δήμαρχος  Ερυμάνθου"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις