Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Δήμος σχετικά με την ανακοίνωση της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία»

Ο Δήμος σχετικά με την ανακοίνωση της πα...

Που αφορά την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας

Σχετικά με την ανακοίνωση της παράταξης «Ανυπότακτη  Πολιτεία» που αφορά την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας και με την οποία ασκείται κριτική στο χειρισμό της δημοτικής αρχής τόσο για το θέμα της Ξερόλακκας, όσο και για τη συγκρότηση των Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, της ΔΕΠΑΠ και της ΑΔΕΠ, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου διευκρινίζονται τα εξής:

"Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πάτρα, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και ένα γενικότερο σχεδιασμό που δεν ξεκινά και δεν σταματά στο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας.

Για αυτό το λόγο  η δημοτική αρχή κρίνει ότι θα πρέπει να συζητηθεί εκτενώς από το δημοτικό συμβούλιο σε ειδική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί άμεσα, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική εκτίμηση του θέματος και να λάβει το Σώμα εμπεριστατωμένη ενημέρωση προκειμένου να προκρίνει τις καταλληλότερες λύσεις, προς όφελος της πόλης και των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Πατρέων  κ. Γιάννης Δημαράς ο οποίος διατηρεί συνεχή επαφή με τους κατοίκους της  περιοχής της Ξερόλακκας και ενημερώνεται για τη κατάσταση που επικρατεί, είχε ενημερώσει τους Συλλόγους των κατοίκων  πριν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την πρόθεσή του να συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ειδική συνεδρίαση, όπως και το θέμα της μετανάστευσης που επίσης είναι ένα κρίσιμο θέμα για την πόλη της Πάτρας.

Οπότε η σπουδή της καταγγελίας της δημοτική αρχής από την «Ανυπότακτη  Πολιτεία» προκαλεί εύλογο προβληματισμό.

Σε ό,τι αφορά δε τις καταγγελτικές κορώνες περί «αλαζονικής, αντιδημοκρατικής και ανασφαλούς συμπεριφοράς» σχετικά με τον ορισμό των Διοικητικών Συμβουλίων στο ΔΗΠΕΘΕ, τη ΔΕΥΑΠ και τη ΔΕΠΑΠ, υπενθυμίζουμε στον κ. Πατούχα τα εξής:

Ο Δήμος Πατρέων έχει 33 Νομικά Πρόσωπα τα οποία συγχωνεύονται σε 5. Από αυτά τα 5, στα 3 έχουν τοποθετηθεί ως Πρόεδροι πρόσωπα που δεν είναι μέλη της δημοτικής ομάδας ή της δημοτικής παράταξης, όπως ο κ. Κοντοές στη ΔΕΥΑΠ, ο κ. Κότσαλης στην ΑΔΕΠ και ο κ. Σκιαθάς στην ΔΕΠΑΠ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα συγκρότησης Δ.Σ. είναι αυτό της ΔΕΥΑΠ όπου πλην του Προέδρου-που  όπως αναφέραμε δεν ανήκει στη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας- από τα 9 μέλη, τα δύο είναι της αντιπολίτευσης, το ένα είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων και το άλλο είναι εκπρόσωπος του ΤΕΕ.

Κατόπιν τούτων είναι απορίας άξιο πού βρήκε  η παράταξη του κ. Πατούχα την αναλογία του 7 προς 2 που γράφει στην ανακοίνωση της, παραπληροφορώντας -ελπίζουμε όχι από πρόθεση- τους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε στον κ. Πατούχα και  τους συνεργάτες του, ότι δεν έδειξαν  την ίδια ευαισθησία με την σύνθεση των Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων επί της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, παρά το γεγονός ότι στην συντριπτική πλειοψηφία τους συγκροτούνταν από μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι και αυτή επιλεκτική ευαισθησία της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία» δεν περιέχει στοιχεία μεροληψίας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις