Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η Παντάνασσα απέκτησε και πάλι διάκονο, τον π. Γεράσιμο Αθανασίου

Πάτρα: Η Παντάνασσα απέκτησε και πάλι δι...

Χειροτονήθηκε στις 15 Απριλίου 2018 από τον Μητροπολίτη

Με έναν ιεροδιάκονο εμπλουτίστηκε ο ιερός ναός Παντανάσσης Πατρών που είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια που εκδήμησαν όλοι οι παλιοί ιερείς της ιστορικής αυτής ενορίας της Πάτρας, είχε μείνει σχεδόν μόνο με 2 ιερείς, τον πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο που είναι και ο προιστάμενος του ναού και τον π. Παύλο Σπίνο, ο οποίος με εντολή της Μητρόπολης ενίοτε στέλνεται και σε εκκλησίες εκτός Πατρών όπου υπάρχει κενό και ανάγκη, όπως συνέβη στην περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2018.

Πλέον στην Παντάνασσα τους δύο άξιους ιερείς θα συνδράμει ο ιερολογιότατος διάκονος π. Γεράσιμος Αθανασίου, η χειροτονία του οποίου μάλιστα έλαβε χώρα στην Παντάνασσα το πρωί της Κυριακής του Θωμά 15 Απριλίου 2018, από τον ίδιο τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, (την ίδια ημέρα τιμήθηκε από τους Γορτύνιους και η μνήμη του αγίου ενδόξου εθνοιερομάρτυρος Γρηγορίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως  του Ε’).

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος κατά την χειροτονία σε διάκονο του ευλαβέστατου νέου, Γερασίμου Αθανασίου του απηύθυνε πατρικές συμβουλές.

Ο π. Γεράσιμος Αθανασίου όπως είδαμε ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί μαζί με τους άλλους 2 ιερείς της Παντάνασσας. Στο τέλος της Θείας λειτουργίας την Κυριακή του Παραλύτου 29 Απριλίου, ο π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος παρουσίασε και επίσημα το νέο διάκο της Παντάνασσας στο εκκλησίασμα υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για τον πρωτότοκο γιο ευσεβούς οικογένειας με 3 παιδιά, από την γειτονική ενορία του Αποστόλου Παύλου Πατρών. Ο π. Γεράσιμος Αθανασίου είναι πνευματικό παιδί του αρχιμανδρίτη και ιεροκήρυκα π. Τιμοθέου Παπασταύρου, ο οποίος επίσης ανήκει στο δυναμικό των ιερέων της Παντάνασσας. Ο π. Γεράσιμος είναι παντρεμένος και αναμένεται στο μέλλον να λάβει τον επόμενο βαθμό της ιεροσύνης.

Οι φωτ. είναι από το σάιτ της Μητρόπολης, από την ημέρα της χειροτονίας του που έγινε σε συγκινητικό κλίμα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις