Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πλήθος κόσμου & πολιτικών στελεχών στην εκδήλωση για το βιβλίο του Δ. Κρεμαστινού «Τώρα νικάμε τις καρδιοπάθειες» -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Πλήθος κόσμου & πολιτικών στε...

Ανάμεσα τους και ο Αντώνης Λιβάνης και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας

Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου Βυζαντινόν, στην Πάτρα, ήρθε και μίλησε ο 76χρονος Δωδεκανήσιος στην καταγωγή καθηγητής καρδιολογίας και πρώην Υπουργός Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος ήταν και ο προσωπικός ιατρός του αείμνηστου Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.

Αφορμή της επίσκεψης του στην Πάτρα ήταν η παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Τώρα νικάμε τις καρδιοπάθειες» που έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Λιβάνη. Πολλά τοπικά πολιτικά στελέχη έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, ανάμεσα τους το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Λιβάνης, ο Μιχάλης Κίτρου που ήταν και εκ των ομιλητών με την ιδιότητα του Πνευμονολόγου – διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Στάθης Αθανασόπουλος Σερέτης, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο Ανδρέας Καράβολας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Δριβίλας, ο Νίκος Παπαδημάτος, η Μαρία Θωμά, ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, η Γεωργία Χρυσανθακοπούλου, ο Σταμάτης Αλαχιώτης, ο Γρηγόρης Μπαράκος, ο Κώστας Καρπέτας, ο Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, ο Δημήτρης Σιαμπλής, κ.α.

Όπως είπε ο κ. Κρεμαστινός, «το έντονο στρες και η κατάθλιψη πολλές φορές είναι η αιτία εμφραγμάτων και αιφνιδίων θανάτων». Ο διακεκριμένος καθηγητής Καρδιολογίας έγραψε ένα χρήσιμο και ενδιαφέρον βιβλίο για την αντιμετώπιση των καρδιοπαθειών, όπου μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι «οι βασικές παθήσεις που είναι υπεύθυνες για την απώλεια ανθρώπινων ζωών αιφνιδίως είναι οι μυοκαρδίτιδες και οι μυοκαρδιοπάθειες.

Μικρό ποσοστό ατόμων χάνονται από θανατηφόρες αρρυθμίες που έχουν γονιδιακή επιβάρυνση. Η σωστή αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων είναι η πρόληψη και η φαρμακευτική θεραπεία. Έτσι θα ελαττωθεί ο αριθμός των αιφνιδίων θανάτων».

Όσο για το πώς μπορεί να νικηθεί μια καρδιοπάθεια, ο κ. Κρεμαστικός επισήμανε από την Πάτρα πως «πρώτα από όλα, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με σωστή πρόληψη πρωτογενή και δευτερογενή. Δεύτερον, με χορήγηση φαρμάκων, όπου χρειάζεται, προτού εκδηλωθούν συμπτώματα κι ύστερα από ένα τσεκ-απ που πρέπει να γίνεται μια φορά το χρόνο στη μέση ηλικία».

Για το βιβλίο μίλησαν ο Ιωάννης Λεκάκης, καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Μιχάλης Κίτρου, η Άννα Μαστοράκου, Πυρηνικός γιατρός, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και ο ίδιος ο κ. Κρεμαστινός ενώ την όλη εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος, συνεργάτιδα του thebest.gr, Κωνσταντίνα Τσίχλα.

Οι φωτ. είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις