ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στις 30 Μαΐου θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ του Εθνεγέρτου αοιδίμου Μητροπολίτου Παλαιών Πατρών Γερμανού

Στις 30 Μαΐου θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ του Εθνεγέρτου αοιδίμου Μητροπολίτου Παλαιών Πατρών Γερμανού

Στο ιστορικό παρεκκλήσι της ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων

Ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιώς με την ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, ως συνέχεια του χρέους τους, θα πραγματοποιήσουν και φέτος στις 30 Μαΐου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:30 π.μ. ιερό μνημόσυνο υπέρ του Εθνεγέρτου αοιδίμου Μητροπολίτου Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, φέτος, ευδοκία Θεού, θα είναι το 11ο συνεχόμενο μνημόσυνο, που θα τελεσθεί, όπως κάθε φορά, με την αρωγή της γεραράς Μονής Αγίας Λαύρας στο ιστορικό παρεκκλήσιο, όπου όρκισε τους οπλαρχηγούς ο αείμνηστος Μητροπολίτης Παλιών Πατρών κυρός Γερμανός.

Όπως είναι γνωστό το μνημόσυνο καθιερώθηκε με την σύμφωνη γνώμη και του ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, την 30ην Μαΐου, εκάστου έτους και ώρα 11:30 π.μ. Μάλιστα η απόφαση αναφέρει μεταξύ άλλων, να τελείται στο διηνεκές, μνημόσυνο υπέρ του Ιεράρχου και των λοιπών γνωστών ή αφανών αγωνιστών της Επανάστασης του 1821. Η ημερομηνία αυτή είναι η ημέρα της εκδημίας του εθνοπρεπούς Ιεράρχου Γερμανού προς Κύριον.

Ο σύλλογος Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιώς «Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» όπου πρόεδρος είναι ο Αθανάσιος Χρονόπουλος, Επίτιμος Γενικός Δ/ντης  Υπουργείου Ανάπτυξης, έχει κατασκευάσει τον μεγαλοπρεπή ανδριάντα του ήρωα του Ελληνικού γένους και της Επανάστασης του ‘21 στο αύλειο χώρο της Μονής.

Της επιμνημόσυνης ακολουθίας θα παραστεί ιεράρχης του Αλεξανδρινού Πατριαρχείου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, συνεπικουρούμενος από τον πανοσ. καθηγ. αρχιμανδρίτη κ. Ευσέβιο Σπανό και άλλους σεβαστούς πατέρες.

*Στην Πάτρα ως γνωστό στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων έχει ανεγερθεί ανδριάντας του Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Σχόλια

Ειδήσεις