Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

UP FM: Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Πανεπιστημίου Πατρών

UP FM: Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Πανεπιστημ...

Συμμετέχει στο Patras IQ 2017

Το 2002 το Πανεπιστήμιο Πατρών αποφάσισε τη δημιουργία ενός Ραδιοφωνικού Σταθμού αφού η ανάγκη για να ακούγεται η φωνή του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της περιοχής από τα ερτζιανά κύματα ήταν άμεση και επιτακτική.

Το Πανεπιστήμιο ήθελε και θέλει μέσα από ποιοτικές μουσικές παραγωγές, πολιτιστικά σχόλια, ειδήσεις της Πανεπιστημιακής κοινότητας και της ευρύτερης περιοχής αλλά και εκλαϊκευμένες εκπομπές για θέματα υγείας, περιβάλλοντος κ.λ.π., να δημιουργήσει ένα διαφορετικό ραδιόφωνο και να προβάλει το Πανεπιστήμιο και τις δυνατότητες του. Ο UP FM, από τα αρχικά University of Patras, άρχισε να εκπέμπει στις 10 Ιουνίου 2003.

Ο σταθμός απόκτησε το δικό του στούντιο στο κτήριο της Πρυτανείας και εξέπεμπε για δύο ώρες κάθε μέρα. Όμως δεν διέθετε δική του συχνότητα και έτσι «δανείστηκε»  τις συχνότητες της Ελληνικής Ραδιοφωνίας της Πάτρας (ΕΡΑ Πάτρας) στους 92,5 – 89,9 – 93,9 μεγακύκλους. Η συνεργασία του UP FM με την ΕΡΤ Πάτρας συνεχίζεται μέχρι και σήμερα κάτω από εξαιρετικές συνθήκες.

Στις 24 Απριλίου του 2004 εγκαινιάστηκε ο διαδικτυακός τόπος http://upfm.upatras.gr, όπου εκπέμπεται ζωντανά το πρόγραμμα του Σταθμού όλο το 24ωρο.  Από τότε μέχρι και σήμερα ο UP FM έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου. Μέσα από ένα ολοκαίνουριο studio στον χώρο του Πανεπιστημίου και με εκσυγχρονισμένο εξοπλισμό, καλύπτει τις ανάγκες 4 ραδιοφωνικών παραγωγών, εξωτερικών συνδέσεων και απευθείας μεταδόσεων, αναδεικνύοντας μέσα από το πρόγραμμά του καλεσμένους και εκδηλώσεις τόσο από το Πανεπιστήμιο όσο και από την κοινωνία της Πάτρας. Από το 2015, και όντας από τους λίγους Ρ/Σ πανεπιστημιακού ιδρύματος στην Ελλάδα, συμμετέχει ενεργά σε προσπάθειες και συνέδρια στην Ευρώπη σχετικά με το πανεπιστημιακό ραδιόφωνο και την δικτύωση ανάμεσα σε αντίστοιχους Ρ/Σ ανά τον κόσμο.

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του UP FM είναι αποκλειστικά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου.  Ο ραδιοφωνικός σταθμός UP FM πλαισιώνεται από τη δική του πολιτιστική ομάδα που έχει σαν σκοπό την προβολή της πολιτιστικής, εκπαιδευτικής, ερευνητικής και εν γένει της συνολικής δραστηριότητας της Πανεπιστημιακής κοινότητας,  στην ευρύτερη περιοχή  της Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr