Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κιάτο - Αίγιο: Τα 70 χιλιόμετρα σιδηρόδρομου που αλλάζουν τις μεταφορές

Κιάτο - Αίγιο: Τα 70 χιλιόμετρα σιδηρόδρ...

Σε πορεια ολοκλήρωσης φέτος το έργο

Σε πορεία ολοκλήρωσης οδεύει φέτος η μεγάλη εργολαβία-σκούπα για το σιδηροδρομικό τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη, μήκους 70χλμ. Το έργο περιλαμβάνει την επιδομή (τις ράγες), Η/Μ αλλά και την ολοκλήρωση των σταθμών μέχρι το Αίγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com η πρόοδος του έργου σήμερα είναι στο 55% αλλά το νούμερο αυτό πρόκειται να ανέβει γεωμετρικά μήνα με το μήνα, μέχρι να φτάσουμε στον Δεκέμβριο, οπότε και θεωρείται ότι το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί και να δοθεί σε λειτουργία.

Να διευκρινίσουμε ότι η λειτουργία θα γίνεται σε νέες διπλές γραμμές υψηλών ταχυτήτων αλλά χωρίς ηλεκτροκίνηση, καθώς η συγκεκριμένη εργολαβία αναμένεται να ξεκινήσει φέτος και να ολοκληρωθεί μέχρι το 2021.

Σε επίπεδο προόδου όπως πληροφορείται το ypodomes τα χωματουργικά είναι στο 96%, τα έργα αποχέτευσης 94% και 93% τα έργα δικτύων. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί και η εκκίνηση της τοποθέτησης σκύρων και γραμμών από το Αίγιο προς το Κιάτο καθώς πρέπει ακόμα να ξεπεραστούν προβλήματα που έχουν σχέση με τα αρχαιολογικά και τις απαλλοτριώεις.

Την περασμένη εβδομάδα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Θάνος Βούρδας, ανέφερε πως οι εμπλοκές με τα αρχαιολογικά έχουν ήδη ξεπεραστεί και μάλιστα ετοιμάζεται και η ανάδειξη των αρχαιολογικλων μνημείων που αποκαλύφθηκαν.

Από την πλευρά της κατασκευάστριας εταιρείας ΜΕΤΚΑ αναφέρθηκε ότι είναι εφικτό και πως θα τελειώσει εντός του 2017 το έργο, καθώς "το υγιές επιχειρείν είναι να τελειώνουν τα έργα στην ώρα τους" όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Το έργο από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη περιλαμβάνει 70χλμ μήκος, 6 σήραγγες, 13 cut&cover, 60 άνω και κάτω διαβάσεις και 18 σιδηροδρομικές γέφυρες. Το έργο έχει κόστος 270εκ.ευρώ και έχει ξεκινήσει από τα τέλη του 2013.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις