Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Δυτική Ελλάδα: Οι μαθητές γίνονται...δάσκαλοι και εκπαιδεύουν τους ενήλικες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Δυτική Ελλάδα: Οι μαθητές γίνονται...δάσ...

Πρόκειται για το κοινοτικό πρόγραμμα EduWeb που υλοποιεί ως συντονιστής η Περιφερειακή Εκπαίδευση Δυτικής Ελλάδος

Ρόλο δασκάλου αναλαμβάνουν μαθητές από τη Δυτική Ελλάδα. Αναλαμβάνουν να εκπαιδεύσουν ενήλικες και ιδιαίτερα ηλικιωμένους σε ζητήματα ασφάλειας του διαδικτύου. Πρόκειται για το κοινοτικό πρόγραμμα EduWeb που υλοποιεί ως συντονιστής η Περιφερειακή Εκπαίδευση Δυτικής Ελλάδος. Μετέχουν δέκα εταίροι από πέντε . ώρες.

Το αντικείμενο του προγράμματος παρουσίασε ο Άρης Λούβρης συντονιστής του EduWeb. Χαιρέτισα ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, Κων Γιαννόπουλος, η αναπληρώτρια Σοφία Χριστοπούλου.

Επίσης, μίλησαν για το πρόγραμμα η Αθανασία Μπαλωμένου διευθύντρια Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών και ο Κων. Γιαννόπουλος τεχνικός υπεύθυνος ΠΣΔ ΙΤΥΕ.

Το EduWeb έχει ως στόχο να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων / ινστιτούτων με σκοπό την καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού ενηλίκων. Προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, το EduWeb σκοπεύει να δημιουργήσει μια εκπαιδευτική πύλη για τη φιλοξενία και διάθεση του κοινού εκπαιδευτικού υλικού τόσο  για αρχάριους όσο και για  προχωρημένους χρήστες του Διαδικτύου. Επιπλέον, η πύλη θα  παρέχει ένα περιβάλλον ηλεκτρονικής μάθησης, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την on line εκπαίδευση των εκπαιδευτικών (μαζί με το απαραίτητο υλικό), οι οποίοι με τη σειρά  τους θα εκπαιδεύσουν στους μαθητές στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του  Διαδικτύου. Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές από απλοί χρήστες του Διαδικτύου, θα γίνουν οι  ίδιοι εκπαιδευτές των ενήλικων (και ειδικότερα των ηλικιωμένων) μελών των οικογενειών  τους, συνδράμοντας στην καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των ευρωπαίων  πολιτών μέσω πιο αποτελεσματικών και καινοτόμων διδακτικών και παιδαγωγικών  μεθόδων.

Οι εταίροι του προγράμματος είναι: από την Ελλάδα το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) «Διόφαντος» και το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Λύκειο Αραδίππου από την Κύπρο, το Bournemouth University και το Ιsle of Portland Aldridge Community Academy από τη Μεγάλη Βρετανία, το Ufficio Scolastico Regionale per il Veneto και το Istituto Istruzione Superiore – EINAUDI- SCARPA από Ιταλία και το Ministry of Youth and Sports of the Republic of Bulgaria της Βουλγαρίας.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι άμεσα ορατά, καθώς το πρόγραμμα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr