Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πραγματοποιήθηκε στην Κυλλήνη το Διεθνές Συνέδριο στις Βιοϊατρικές Επιστήμες

Πραγματοποιήθηκε στην Κυλλήνη το Διεθνές...

Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών

Το διεθνές συνέδριο EMBO «Nuclear function and cell fate choice», που τελούσε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και του διεθνούς οργανισμού European Molecular Biology Organization, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στις 18 - 22 Σεπτεμβρίου 2016 στην Κυλλήνη.

Στις θεματικές ενότητες του συνεδρίου περιλαμβάνονταν η μελέτη των μηχανισμών που ελέγχουν τα βλαστικά κύτταρα καθώς και οι βασικές διεργασίες που διεξάγονται στον πυρήνα των ευκαρυωτικών κυττάρων όπως η αντιγραφή και η μεταγραφή του γενετικού υλικού, η απόκριση σε βλάβες στο DNA καθώς και η επιγενετική ρύθμιση αυτών.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η κατανόηση της συσχέτισης μεταξύ των παραπάνω μηχανισμών στον καθορισμό της μοίρας των βλαστικών κυττάρων και τον τρόπο με τον οποίο οι διαδικασίες αυτές συμμετέχουν σε παθογενετικές διαδικασίες ασθενειών.

Το συνέδριο οργανώθηκε από τους Julian Blow (UK), Magdalena Goetz (Γερμανία), Ζωή Λυγερού (Ελλάδα), Tom Mistelli (USA), Σταύρο Ταραβήρα (Ελλάδα) και συμμετείχαν περισσότεροι από 120 επιστήμονες από Ευρώπη, ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία.

Οι Keynote ομιλίες δόθηκαν από τους Tom Mistelli, Director, Center for Cancer Research, NIH, USA και Austin Smith, Director of the Wellcome Trust Centre for Stem Cell Research, University of Cambridge, UK. Ιδιαίτερα ευχάριστη νότα η συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου του Πανεπιστημίου Πατρών στη λήξη του συνεδρίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο συνέδριο για την Προσβασιμότητα στη Μάθηση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες/Αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις