Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BODY & SOUL

/

Φοβερή ιδέα: Μάθε που και πως μπορείς να κάνεις την καλοκαιρινή σου γυμναστική!

Φοβερή ιδέα: Μάθε που και πως μπορείς να...

Αλλά όχι, πριν διαβάσεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να αποφύγεις τους τραυματισμούς.

Θέλεις να τρέξεις και ψάχνεις απεγνωσμένα το μέρος. Πάντοτε υπάρχουν λύσεις και μεις ακονίζουμε το μυαλό μας για σένα! Σκέφτηκες ποτέ να μεταφέρεις τη "γυμναστική" σου στην παραλιά; Και αν ζεσταθείς βουτάς στη θάλασσα!

Η εικόνα είναι ειδυλλιακή: εσύ τρέχεις δίπλα στο κύμα και στο βάθος ο ήλιος δύει/ανατέλλει. Όμως το τρέξιμο στην παραλία -παρότι έχει ορισμένα οφέλη- μπορεί να είναι δύσκολο, λέει ο προπονητής δρομέων John Honerkamp. Στα πλεονεκτήματά του, η ασταθής επιφάνεια προσφέρει επιπλέον προπόνηση ενδυνάμωσης για τους μυς της γάμπας σου, που χρειάζεται να δουλέψουν πιο σκληρά για να σταθεροποιήσουν το πέλμα σου.

«Η παχιά άμμος κάνει πολύ δυσκολότερο κάθε βήμα» λέει ο Honerkamp. «Θα σου φαίνεται σαν να σκαρφαλώνεις. Οι γάμπες σου γυμνάζονται πολύ περισσότερο για να προχωρήσεις μπροστά». Όπως όμως ισχύει για κάθε καινούργια δραστηριότητα, η χρήση των μυών σου με αυτό το διαφορετικό τρόπο μπορεί να προκαλέσει σούπερ πιάσιμο. Ακολούθησε τις συμβουλές του Honerkamp για να απολαύσεις το τρέξιμο στην παραλία – και να νιώθεις μια χαρά την επόμενη μέρα.

Διάλεξε την κατάλληλη άμμο.

Η πιο σφιχτή άμμος (ή ακόμη καλύτερα, η υγρή άμμος) είναι προτιμότερη από τη στεγνή, μαλακή επιφάνεια. Θα είναι και πάλι μαλακή, αλλά θα βυθίζεσαι λιγότερο και θα είναι λιγότερο πιθανό να «κάψεις» τους μύες σου προσπαθώντας να σταθεροποιηθείς.

Τρέξε για λίγη ώρα (και λιγότερο συχνά).

Παρότι οι μύες σου δουλεύουν παραπάνω, μπορεί να μη νιώσεις ότι έτρεξες μία ώρα, μέχρι την επόμενη μέρα... όταν θα ξυπνήσεις πιασμένη και δε θα μπορείς να απολαύσεις τις διακοπές σου – και φυσικά δεν θα είσαι σε θέση για να τρέξεις ξανά. «Ξεκίνα με μόλις 20 με 25 λεπτά (ή και λιγότερα) για να βεβαιωθείς πως δεν το παρακάνεις» συμβουλεύει ο Honerkamp. Κι αν ζεις κοντά σε θάλασσα, μην αρχίσεις να τρέχεις κάθε φορά στην παραλία. Μια φορά την εβδομάδα θα ήταν ιδανικό.

Τρέξε ξυπόλυτη (αν θέλεις).

Το να τρέχεις με βρεγμένες κάλτσες και με άμμο μέσα στα παπούτσια δεν είναι και το ιδανικό και ο Honerkamp λέει πως μπορείς άνετα να τρέξεις ξυπόλυτη. Αν όμως είσαι επιρρεπείς σε τραυματισμούς ή χρειάζεσαι παπούτσια με πολλή υποστήριξη, ίσως είναι προτιμότερο να μην τα βγάλεις. Δεν είσαι σίγουρη; Δοκίμασε να περπατήσεις 1,5 χιλιόμετρο στην παραλία. Αν την επόμενη μέρα πονάνε οι γάμπες σου, μάλλον δεν θα πρέπει να τρέξεις ξυπόλυτη.

Τρέξε σε επίπεδο έδαφος – και πάνω κάτω.

Οι ακτογραμμές είναι συχνά ανώμαλες, και αυτό μπορεί να επηρεάσει τη στάση του σώματός σου. Τρέξε στο πιο επίπεδο σημείο της παραλίας και φρόντισε να επιστρέψεις από την ίδια διαδρομή για να είναι εξισορροπημένη η προπόνησή σου.

Τρέξε με ασφάλεια!

Φόρα παραπάνω αντηλιακό καθώς το νερό και η άμμος αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου. Και αν τρέχεις σε περιοχές με παλίρροια βεβαιώσου πως δεν θα παγιδευτείς κάπου με τις αλλαγές του νερού.

Διαβάστε επίσης:

Το μυστικό του καλού ύπνου!

Πηγή: missbloom.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being