Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

"Δώστε χρήματα" λέει η κυβέρνηση στις τράπεζες

"Δώστε χρήματα" λέει η κυβέρνη...

"Δεν υπάρχει ρευστό" απαντούν οι τραπεζίτες

Να σπάσει τον φαύλο κύκλο της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά που αναπαράγει την ύφεση και την ανεργία προσπαθεί η κυβέρνηση, η οποία κάλεσε τις τράπεζες να «δώσουν δάνεια» υποσχόμενη ότι σύντομα θα ανοίξει το πακέτο των εγγυήσεων των 25 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας.

Ωστόσο η δήλωση «οι κάνουλες είναι ανοιχτές, αλλά η δεξαμενή δεν έχει ρευστό» του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών κ. Β. Ράπανου , μετά τη συνάντηση των τραπεζιτών με τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη , υπήρξε χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στον τραπεζικό χώρο και των μεγάλων δυσκολιών που υπάρχουν. Υπό αυτές τις συνθήκες στη χθεσινή συνάντηση των υπουργών με το προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών οι εκπρόσωποι της δεύτερης δεσμεύτηκαν ότι θα αυξήσουν τη χρηματοδότηση προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά όσο θα ομαλοποιούνται οι συνθήκες στην οικονομία και θα επιταχύνουν την υλοποίηση των προγραμμάτων που προετοιμάζουν από κοινού με το Δημόσιο.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε το νέο πακέτο εγγυήσεων του Δημοσίου ύψους 25 δισ. ευρώ που έχει αποφασίσει να διαθέσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση και η διοχέτευση τουλάχιστον 7,5 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία. Η διαδικασία αυτή θα τεθεί σε λειτουργία με τα νέα εργαλεία χρηματοδότησης που προετοιμάζει η κυβέρνηση. Επειτα από τη συνάντηση ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης ανακοίνωσε τη μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ σε ΕΤΕΑΝ (Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης) το οποίο δεν θα παρέχει μόνο εγγυήσεις, όπως συνέβαινε ως τώρα, αλλά θα μετέχει και σε επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων. Στόχος είναι να χρηματοδοτηθούν επενδύσεις 6 δισ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=357342&dt=29/09/2010#ixzz10u9ybICb

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά