Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Παναιγιάλειος: "Όλοι μαζί στην κοινή προσπάθεια!"

Παναιγιάλειος: "Όλοι μαζί στην κοιν...

Οι γονείς των μικρών αθλητών ενημερώθηκαν από την ερασιτεχνική διοίκηση

Την ευκαιρία να ενημερωθούν λεπτομερώς από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη για την πρόοδο των παιδιών τους αλλά και από ειδικό σε θέματα διατροφής των ποδοσφαιριστών είχαν χθεςτο απόγευμα οι γονείς των «μικρών» που απαρτίζουν την ομάδα Κ15 του Παναιγιαλείου.

Η πρόσκληση του προέδρου τού Ερασιτέχνη ΠΓΣ Πάνου Κουτρόπουλου έγινε αποδεκτή από είκοσι τουλάχιστον γονείς, που προσήλθαν στα γραφεία τού συλλόγου προκειμένου να ενημερωθούν για το ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος αντιμετώπισης των αθλητών στο σπίτι αναφορικά με τη διατροφή αλλά και την ψυχολογία τους, στοιχεία που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη συνέχιση του δύσκολου προγράμματος που ακολουθούν.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, αφού ευχαρίστησε τους γονείς για την παρουσία τους στην εκδήλωση - ενημέρωση, τόνισε πως η προσπάθεια που γίνεται τόσο από τη διοίκηση όσο και από το τεχνικό τιμ της ομάδας έχει σκοπό να αναδείξει τα παιδιά παρέχοντάς τους όλα τα εχέγγυα για το δρόμο τού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Όπως ανέφερε, η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να είναι συλλογική, διότι οι υποχρεώσεις των παιδιών καθημερινά είναι ιδιαίτερα αυξημένες (σχολείο, προπονήσεις, φροντιστήριο), γι’ αυτό και απαιτείται στήριξη από τους γονείς και όχι πίεση.

Στην ενημέρωση παραβρέθηκε, έπειτα από πρόσκληση της διοίκησης, και η διατροφολόγος Ρούλα Γουρουντή, προκειμένου να ενημερώσει τους γονείς για θέματα διατροφής των παιδιών τους. Η κ. Γουρουντή πρότεινε στους γονείς να προσφέρουν στα παιδιά αρκετά και μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας (5 γεύματα). Η διατροφολόγος απέτρεψε το ενδεχόμενο τα παιδιά να πηγαίνουν τελείως νηστικά στις προπονήσεις, τονίζοντας πως αυτό είναι μεγάλο λάθος για τον οργανισμό τους, ενώ πρότεινε στους γονείς να τους παρέχουν πάντα ένα μικρό σνακ προκειμένου να έχουν ενέργεια για να λειτουργήσουν σωστά. Παράλληλα, συνέστησε να αποφεύγουν τις εξειδικευμένες δίαιτες με τα συμπληρώματα διατροφής, αφού, όπως ανέφερε, μια σωστή διατροφή μπορεί κάλλιστα να καλύψει τις ανάγκες κάθε οργανισμού.

Αρκετοί από τους γονείς ανέφεραν στην κ. Γουρουντή ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο τα παιδιά να ακολουθούν πιστά μια σωστή διατροφή καθώς το καθημερινό τους πρόγραμμα είναι αρκετά βαρύ (κυρίως εκτός σπιτιού), με τη διατροφολόγο να τους προτρέπει να προμηθεύουν τα παιδιά το πρωί φρούτα, διάφορα μικρά σνακ (ξηρούς καρπούς), τρόφιμα που θα τους δώσουν αρκετή από την ενέργεια που χρειάζονται.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο προπονητής τής ομάδας, Χρήστος Παρασκευόπουλος, που προέτρεψε τους γονείς να παρακολουθούν τις προπονήσεις αλλά και τους αγώνες, εμψυχώνοντας τα παιδιά τους ακόμα και στα αρνητικά αποτελέσματα. «Θέλω να με ενημερώνετε, στο μέτρο του εφικτού βέβαια, για τυχόν θέματα που απασχολούν τα παιδιά σας, ώστε εάν και εφόσον μπορώ να βοηθώ στην επίλυσή τους. Το πρόγραμμα που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, διότι αναγκάζονται να είναι στο… πόδι από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα πιέζετε», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παρασκευόπουλος.

Από την πλευρά του, το μέλος τής διοίκησης, Τάκης Σπυρόπουλος ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στην «οικογένεια» του Παναιγιαλείου, ζητώντας τους καταρχάς να μεριμνούν ώστε να είναι επιμελείς μαθητές και ακολούθως να συμμετέχουν στις προπονήσεις.

Ακολούθως, ο γενικός αρχηγός της Κ15 Τάκης Βαγενάς διαβεβαίωσε τους γονείς πως τα παιδιά, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, δουλεύουν πάνω σε επαγγελματικά πρότυπα, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως σύντομα η όλη προσπάθεια θα αποφέρει καρπούς.

Τέλος, διοίκηση, προπονητής και γονείς συμφώνησαν πως είναι ευλογία για τα παιδιά να παίζουν στην ομάδα του Παναιγιαλείου, όμως ο στόχος είναι μακροπρόθεσμος και απαιτείται συνεχής προσπάθεια, στήριξη αλλά και διακριτική παρακολούθησή τους, καθώς οι πειρασμοί σε αυτή την τρυφερή ηλικία είναι πάρα πολλοί.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports