Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σύσκεψη για το δρόμο Πύργου – Τρίπολης

Σύσκεψη για το δρόμο Πύργου – Τρίπολης

Στις 27 Αυγούστου στην Αρχαία Ολυμπία

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Αυγούστου και ώρα 11.00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ της Αρχαίας Ολυμπίας με θέμα «Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΤΡΙΠΟΛΗΣ (GR-74) – Η ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ – ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ». Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι Νομάρχες Αρκαδίας κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος , Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας (ΔΜΕΟ κλπ), εκπρόσωποι των Δήμων από τους οποίους διέρχεται ο οδικός άξονας, οι Γενικοί Γραμματείς των δύο Περιφερειών και οι βουλευτές των δύο Νομών, προκειμένου να διατυπωθεί το ζωηρό ενδιαφέρον όλων των φορέων για την ολοκλήρωση των μελετών και την χρηματοδότηση κατασκευής των έργων. Στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Νομάρχης Ηλείας προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Δ. Ρέππα αναφέρει  τα εξής:

"Κύριε Υπουργέ,

Ο Εθνικός δρόμος Πύργου –Αρχαίας Ολυμπίας –Βυτίνα –Τρίπολη μήκους 150Km περίπου αποτελεί ένα σημαντικό οδικό άξονα που συνδέει τις ηπειρωτικές περιοχές της Πελοποννήσου με τα δυτικά παράλια της και τους σημαντικούς τουριστικούς πόλους της περιοχής μας ,όπως η Αρχαία Ολυμπία, ο ναός Επικούρειου Απόλλωνα κλπ.

Παρά τη μεγάλη του σημασία, εκτιμούμε ότι  η πολιτεία  δεν έχει δώσει, μέχρι σήμερα ,την δέουσα προσοχή για την βελτίωση και αναβάθμισή του με συνέπεια τμήματά του να είναι σχεδόν απαγορευτικά για την χρήση του από τους χιλιάδες επισκέπτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τα λοιπά αξιοθέατα -ιδιαίτερα δε των  δύο Νομών Ηλείας και Αρκαδίας.

Επειδή γνωρίζουμε ότι τμήματα του ανωτέρω οδικού άξονα έχουν πλήρη ωριμότητα και τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για να χρηματοδοτηθούν και κατασκευαστούν (όπως το τμήμα Λούβρο –κόμβος Ηραίας μήκους 16Km περίπου), και άλλα, όπως το τμήμα Παράκαμψης Λαγκαδίων ενδεικτικού μήκους 11Km, βρίσκονται σε φάση προκαταρκτικών μελετών , η Νομαρχιακή Αυτ/ση Ηλείας σε συνεργασία με την ΝΑ Αρκαδίας απεφάσισαν να γίνει ευρεία σύσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία ,όπου θα κληθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας (ΔΜΕΟ κλπ) ,εκπρόσωποι των Δήμων από τους οποίους διέρχεται ο οδικός άξονας ,οι Γενικοί Γραμματείς των δύο Περιφερειών και οι βουλευτές των δύο Νομών, προκειμένου να διατυπωθεί το ζωηρό ενδιαφέρον όλων των φορέων για την ολοκλήρωση των μελετών και την χρηματοδότηση κατασκευής των έργων.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή γνωρίζουμε το έντονο ενδιαφέρον σας για αναπτυξιακά έργα υποδομής στους δύο Νομούς μας ,παρακαλούμε, εφόσον το επιτρέπουν οι αυξημένες υποχρεώσεις σας στη σημαντική θέση ευθύνης που κατέχετε, να παρευρεθείτε στη συνάντηση αυτή που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010 στην Αρχαία Ολυμπία στο Νομό Ηλείας (αναλυτικό πρόγραμμα θα σας αποσταλεί).

Σε κάθε περίπτωση θα επιθυμούσαμε να παρευρεθούν οι μελετητές των έργων καθώς και η υπηρεσία επίβλεψης (ΔΜΕΟ) ,προκειμένου να μας ενημερώσουν υπεύθυνα για την πρόοδο των μελετών".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις