Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FREE TIME

/

Λαχταριστές συνταγές για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Αρνάκι με κρούστα μπαχαρικών και σιρόπι ροδιού

Λαχταριστές συνταγές για το Χριστουγεννι...

Το thebest.gr δημοσιεύει κάθε μέρα ως τα Χριστούγεννα από μία συνταγή!

Το thebest.gr, σε συνεργασία με την Bacfresh που παράγει ρόδι, δημοσιεύει κάθε μέρα ως τα Χριστούγεννα από μία συνταγή!

Η σημερινή συνταγή είναι για την κατασκευή: Αρνάκι με κρούστα μπαχαρικών και σιρόπι ροδιού!

Mια πολύ εύκολη και απλή συνταγή για κοτολέτες από αρνάκι με μια υπέροχη μοσχομυρωδάτη κρούστα μπαχαρικών και μία σάλτσα από ρόδι όνειρο! Δοκιμάστε την!

Υλικά (για 4 άτομα)

12 κοτολέτες από αρνάκι όχι πολύ λεπτά κομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1-1/2 κούπα χυμό ρόδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Λίγα σπόρια ροδιού για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι. Τρίβουμε τα κομμάτια του αρνιού με το μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι ροδοκοκκινίζουμε ελαφρώς το αρνάκι. Το μεταφέρουμε σε γάστρα ή πυρίμαχο με καπάκι.
Αφού ροδοκοκκινίσουμε όλα τα κομμάτια, προσθέτουμε στο ταψάκι μας και το σκόρδο. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε το κρέας για 15-20 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό από το ρόδι και τον βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνει ο μισός και να γίνει σιρόπι.
Σερβίρουμε το αρνάκι με το σιρόπι ροδιού και τα ρόδια..

Καλή Όρεξη!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Free time