Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εγκαινιάζεται σήμερα ο Ογκολογικός ξενώνας στην Πάτρα

Εγκαινιάζεται σήμερα ο Ογκολογικός ξενών...

Ένα έργο ζωής για τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας

Εγκαινιάζεται σήμερα Σάββατο από την Υπουργό Υγείας κ.  Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Νομάρχη Αχαΐας κ. Δημήτρη Κατσικόπουλο και την Πρόεδρο του Νομαρχιακού Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Ελπίδα» κ. Μαρία Μασσαρά,  ο ογκολογικός ξενώνας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας ένα από τα πλέον σημαντικά έργα στον τομέα της υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.  Ο ξενώνας  της Ν.Α. Αχαΐας είναι  ο μοναδικός νομαρχιακός ξενώνας στην Ελλάδα και είναι  κατασκευασμένος  με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Το έργο κατασκευής του Ξενώνα του Νομαρχιακού Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών “ΕΛΠΙΔΑ”, μελετήθηκε, εντάχθηκε στο ΠΕΠ (Γ’ ΚΠΣ) Δυτικής Ελλάδας, δημοπρατήθηκε, επιβλέφθηκε και περαιώθηκε εμπρόθεσμα από το Τμήμα Εκτέλεσης Έργων Οικοδομικών, Η/Μ & Πρασίνου της Ν. Α. Αχαΐας, σύμφωνα με την απόφαση ένταξής του.

To κτίριο διαθέτει 48 κλίνες ασθενών, αντίστοιχα δωμάτια ασθενών με εσωτερικά WC και δυνατότητα φιλοξενίας ενός συνοδού, κοινόχρηστα WC, χώρο εστίασης, χώρο προετοιμασίας φαγητού, κυλικείο, γραφεία, χώρους στάσης νοσοκόμας, αποθήκες για κάθε χρήση, θέρμανση και κλιματισμό, ανελκυστήρες προσώπων και φορείων, σύστημα κλίσης νοσοκόμας, σύστημα αναγγελιών και μουσικής, σύστημα ιατρικών αερίων, πλήρη εξοπλισμό (κρεβάτια, πολυθρόνες,  καθίσματα, τραπέζια, γραφεία, ντουλάπες, πάγκους εργασίας, υλικά εστίασης, τηλεοράσεις, κλπ) καθώς και  διευθετημένο αύλειο χώρο, αυτόματο πότισμα, κλπ.

Το κόστος κατασκευής και προμηθειών ανήλθε στο ποσόν των 2.325.350€, εκ των οποίων τα 680.200€ διατέθηκαν από την Ν. Α. Αχαΐας και τα υπόλοιπα 1.395.142,97€ (κατασκευή) και 250.000€ (εξοπλισμός) από το ΠΕΠ (Γ’ ΚΠΣ) Δυτικής Ελλάδας.

κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το θέμα, ο Νομάρχης Αχαίας Δημήτρης Κατσικόπουλος ενέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Αφορμή για τη σημερινή μας συνέντευξη  είναι  ένα έργο με τεράστια  σημασία σε ό,τι αφορά τον τομέα της υγείας στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα έργο προσφοράς στον συνάνθρωπο.  Ένα έργο το οποίο σηματοδοτεί τον κοινωνικό προσανατολισμό της πολιτικής μας και εύχομαι να αποτελέσει πιλότο και για πολλές παρόμοιες προσπάθειες από αυτοδιοικητικούς φορείς στην χώρα μας, στο άμεσο μέλλον.

Αναφέρομαι φυσικά στον Ογκολογικό Ξενώνα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας, ο οποίος είναι  ο μοναδικός νομαρχιακός ξενώνας στην Ελλάδα και ο οποίος έρχεται να απαλύνει τον πόνο και να απαλλάξει από  την ταλαιπωρία τους ογκολογικούς ασθενείς  από όλη τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά, που υποβάλλονται σε θεραπεία στα νοσοκομεία της Πάτρας,  καθώς και τους συνοδούς τους.

Όπως γνωρίζετε,  οι ασθενείς αυτοί που προέρχονται από όλες τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, αντιμετωπίζουν  σοβαρότατο πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη διαμονή τους κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους, ενώ πέρα από την ψυχική ταλαιπωρία των συνεχών μετακινήσεων αντιμετωπίζουν  και οικονομικό πρόβλημα καθώς είτε αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται από το σπίτι τους στο νοσοκομείο διανύοντας πολλά χιλιόμετρα, είτε να πληρώνουν ξενοδοχεία.

Ο ξενώνας  «Ελπίδα» δίνει στέγη σε αυτούς τους ανθρώπους και τους παρέχει όλα τα απαραίτητα για τη διαμονή τους σε ένα ευχάριστο και ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον.

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Ο Ογκολογικός Ξενώνας είναι έτοιμος και θα εγκαινιαστεί σήμερα Σάββατο στη 1 το μεσημέρι από την Υπουργό Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκλησή μας καταδεικνύοντας με το άμεσο ενδιαφέρον της την σπουδαιότητα αυτού του έργου, για όλη  τη Δυτική Ελλάδα και τους ανθρώπους της.

Στα εγκαίνια έχουν προσκληθεί  Βουλευτές,  Νομάρχες, Δήμαρχοι και Φορείς από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και τα Ιόνια νησιά, ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δράκος,  κ.α

Θα σας αναφέρω σε αυτό το σημείο μερικά στοιχεία που αφορούν το έργο και την πορεία κατασκευής του.

Το έργο κατασκευής του Ξενώνα του Νομαρχιακού Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών “ΕΛΠΙΔΑ”, μελετήθηκε, εντάχθηκε στο ΠΕΠ (Γ’ ΚΠΣ) Δυτικής Ελλάδας, δημοπρατήθηκε, επιβλέφθηκε και περαιώθηκε εμπρόθεσμα από το Τμήμα Εκτέλεσης Έργων Οικοδομικών, Η/Μ & Πρασίνου της Ν. Α. Αχαΐας, σύμφωνα με την απόφαση ένταξής του.

To κτίριο διαθέτει 48 κλίνες ασθενών, αντίστοιχα δωμάτια ασθενών με εσωτερικά WC και δυνατότητα φιλοξενίας ενός συνοδού, κοινόχρηστα WC, χώρο εστίασης, χώρο προετοιμασίας φαγητού, κυλικείο, γραφεία, χώρους στάσης νοσοκόμας, αποθήκες για κάθε χρήση, θέρμανση και κλιματισμό, ανελκυστήρες προσώπων και φορείων, σύστημα κλίσης νοσοκόμας, σύστημα αναγγελιών και μουσικής, σύστημα ιατρικών αερίων, πλήρη εξοπλισμό (κρεβάτια, πολυθρόνες,  καθίσματα, τραπέζια, γραφεία, ντουλάπες, πάγκους εργασίας, υλικά εστίασης, τηλεοράσεις, κλπ) καθώς και  διευθετημένο αύλειο χώρο, αυτόματο πότισμα, κλπ.

Το κόστος κατασκευής και προμηθειών ανήλθε στο ποσόν των 2.325.350€, εκ των οποίων τα 680.200€ διατέθηκαν από την Ν. Α. Αχαΐας και τα υπόλοιπα 1.395.142,97€  (κατασκευή) και 250.000€ (εξοπλισμός)   από το ΠΕΠ (Γ’ ΚΠΣ) Δυτικής Ελλάδας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη του Δ.Σ. του Νομαρχιακού Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών η «Ελπίδα» χωρίς την επιμονή, την σκληρή δουλειά, το ειλικρινές ενδιαφέρον και τους αγώνες των οποίων, τίποτε δεν θα είχε γίνει.

Ευχαριστώ την Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Μαρία Μασσαρά που μπορώ να πω ότι ήταν η «ψυχή» της όλης προσπάθειας και τα εξαίρετα μέλη του Δ.Σ., τους κκ. Νικόλαο Λέων,  Χαράλαμπο Καλόφωνο, Χαράλαμπο Μπακόπουλο, Βασίλειο Ζέρβα, Διονύσιο Καβαλιεράτο και Θρασύβουλο Μαυρομμάτη.

Και τέλος, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους χορηγούς του Ιδρύματος καθώς η συνεισφορά τους στο έργο μας ήταν συγκινητική και καίρια, επιδεικνύοντας την κοινωνική τους ευαισθησία και την ανθρωπιά."

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις