Sebastian Koch, Catherine Deneuve, John Cleese και άλλοι καταξιωμένοι ηθοποιοί ξεκινούν γυρίσματα στις 31 Οκτωβρίου
Ο Γιάννης Σμαραγδής, μετά τη μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία του «Ελ Γκρέκο», αλλά και την εξασφάλιση διεθνούς διανομής από τη Sony Pictures Εntertainment για τη νέα ταινία του «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι», συγκεντρώνει διεθνές καστ από πολυβραβευμένους πρωταγωνιστές. Η ταινία ξεκινά γυρίσματα στις 31 Οκτωβρίου.
Το καστ των πρωταγωνιστών της ταινίας «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» απαρτίζουν ηθοποιοί από 6 χώρες: Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία, Ισπανία, Γερμανία και Ελλάδα. Τον ρόλο του Βαρβάκη υποδύεται ο καταξιωμένος Sebastian Koch (πρωταγωνιστής στη βραβευμένη με Oscar® ταινία «Οι Ζωές των Άλλων»), ενώ σε σημαντικούς ρόλους εμφανίζονται ακόμη οι: John Cleese («Monty Python», σειρά ταινιών «James Bond»), η ντίβα του γαλλικού σινεμά Catherine Deneuve ως Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας, Juan Diego Botto (βραβευμένος για την ερμηνεία του ως Ιεροεξεταστής στον «Ελ Γκρέκο»), Evgeny Stychkin (κορυφαίος Ρώσος ηθοποιός της γενιάς του), Olga Sutulova («Leningrad», «Pro Lyuboff»).
Οι Έλληνες ηθοποιοί που συμμετέχουν είναι οι: Λάκης Λαζόπουλος (σταθερός συνεργάτης και φίλος του Γιάννη Σμαραγδή), Άκης Σακελλαρίου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Γιάννης Βούρος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Παύλος Κοντογιαννίδης, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Τάσος Νούσιας, Μάνος Τσαγκαράκης (το παιδί «θαύμα» από τη σειρά «Το Νησί») και πολλοί άλλοι.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση της ταινίας έχει αναλάβει ο διακεκριμένος σκηνογράφος και σκηνοθέτης Νίκος Πετρόπουλος, ενώ τα κοστούμια η πολυβραβευμένη Ισπανίδα ενδυμάτολόγος Lala Huete (Βραβείο Goya για την ταινία «Ελ Γκρέκο»). Τη φωτογραφία θα υπογράφει ο Άρις Σταύρου, το μοντάζ ο Γιώργος Διδυμιώτης και στη μουσική ο ταλαντούχος συνθέτης Μίνως Μάτσας.
Λίγα λόγια για την ταινία
«Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι», η νέα παραγωγή της Alexandros Film, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, πραγματεύεται την ιστορία του Ιωαννη Βαρβακη, ενός πειρατή που γίνεται ζάμπλουτος έμπορος χαβιαριού και δεν σταματά να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε εμπόδιο για την απόκτηση χρήματος, εξουσίας και πολιτικής επιρροής, για να χαρίσει στο τέλος όλα του τα υπάρχοντα στο όνομα της αγάπης. Η επική αυτή ιστορία, βασίζεται στην πραγματική ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη και ξεκινά από τα Ψαρά του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης στην Ρωσία, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας για να καταλήξει στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821.
Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, στην Πύλο για 2 εβδομάδες (φιλοξενούμενοι της Costa Navarino), στην Αίγινα, την Κρήτη, τα Ψαρά αλλά και στη Ρωσία, στην Αγία Πετρούπολη και το Αστραχάν.
Η υψηλών προδιαγραφών παραγωγή αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα και σε διεθνείς αγορές τον Οκτώβριο του 2012.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr