Η Δημοτική Αρχή, όπως κατ΄ επανάληψη έχει τονίσει ο Δήμαρχος, δεν επιθυμεί να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Όλοι οι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι για το Δήμο και όλοι οι εργαζόμενοι αξίζουν την εργασία και την αμοιβή τους, στο πλαίσιο που αυτό είναι εφικτό με βάση τη νομοθεσία που λειτουργεί δεσμευτικά και για τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας.
Η πρόσφατη απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που αφορά 5 από τους εργαζόμενους της Ε.Τ.Α.Α., δίνει την δυνατότητα στο Δήμο Πατρέων να δρομολογήσει τη διαδικασία πληρωμής τους για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που η απόφαση αυτή ορίζει.
Η συγκεκριμένη απόφαση δηλαδή, αφορά μόνο την δυνατότητα πληρωμής τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όχι την νομιμοποίηση της μεταφοράς τους στο Δήμο.
Τα περιεχόμενό και το σκεπτικό της απόφασης σχετικά με το θέμα της μεταφοράς, ταυτίζεται με την εισήγηση του Δημάρχου Πατρέων, όπως αυτή διατυπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Ιουλίου 2010 και η οποία βασιζόταν στις γνωματεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων, των νομικών υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων καθώς και του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που κρίνουν μη νόμιμη την μεταφορά των εργαζομένων της ΕΤΑΑ.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μεταφορά των εργαζομένων της ΕΤΑΑ στο Δήμο έχει ήδη σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση σε σχετικό Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, έτσι ώστε αυτή να υλοποιηθεί.
Ο Δήμαρχος έχει επίσης κοινοποιήσει όλο το απαραίτητο υλικό που αφορά την Ε.Τ.Α.Α. στους Βουλευτές που είχαν δημοσίως ζητήσει την εξάντληση όλων των νομικών περιθωρίων για την μεταφορά των συγκεκριμένων εργαζομένων στο Δήμο, ζητώντας και τη δική τους συνδρομή, έτσι ώστε η δημοσίευση να γίνει το συντομότερο δυνατό και να καταστεί δυνατή η μεταφορά των εργαζομένων.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr