ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κολωνάκι: Κάποιος φώναξε «αυτοκίνητο», ήμουν ήδη μέσα στα αίματα

Κοινοποίηση
Tweet

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε θαμώνες καταστήματος εστίασης

Ένα σοκαριστικό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (12/07) στο Κολωνάκι, στη διασταύρωση των οδών Λουκιανού και Πατριάρχου Ιωακείμ.

Αυτοκίνητο, του οποίου φέρεται να λύθηκε το χειρόφρενο, άρχισε να κινείται ανεξέλεγκτα, παρασύροντας κολονάκια και ένα δέντρο, προτού καταλήξει πάνω σε θαμώνες καταστήματος εστίασης, τραυματίζοντας συνολικά 11 άτομα.

Η κα. Παυλοπούλου, μια εκ των τραυματιών, μίλησε στην ΕΡΤ αμέσως μετά την έξοδό της από το νοσοκομείο ΚΑΤ για την κατάσταση της υγείας της και περιέγραψε όσα έζησε.

«Έχω κάταγμα στο χέρι και στα πλευρά, καθώς και ράμματα στο κεφάλι, αλλά είμαι καλά», ανέφερε, ευχαριστώντας θερμά το ιατρικό προσωπικό.

Περιγράφοντας τη στιγμή του ατυχήματος, είπε: «Το αυτοκίνητο άρχισε να κυλάει… Ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και κάποιος φώναξε “αυτοκίνητο”. Ήμουν ήδη στο έδαφος, μέσα στα αίματα». Η ίδια έκανε λόγο για σκηνές πανικού: «Ένιωσα πως το όχημα ερχόταν κατευθείαν πάνω μας. Σύρθηκα για να απομακρυνθώ. Το δέντρο που βρέθηκε στον δρόμο του μας έσωσε».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, περίπου 30 άτομα βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο κατάστημα, με τους περισσότερους τραυματισμούς να καταγράφονται στα μπροστινά τραπέζια. Η επέμβαση των διασωστικών δυνάμεων υπήρξε άμεση, με την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ να κινητοποιούνται χωρίς καθυστέρηση. «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τα παιδιά του ασθενοφόρου, τον Κωνσταντίνο και τον Νίκο, και όλους τους γιατρούς του ΚΑΤ. Ήταν εξαιρετικοί. Αντιμετώπιζαν 90 περιστατικά και παρ’ όλα αυτά μας φρόντισαν όλους», σημείωσε η κ. Παυλοπούλου.

«Ένιωσα τυχερή που μπορούσα να κουνήσω τα χέρια και τα πόδια μου. Είμαι ευγνώμων που είμαι ζωντανή και που δεν υπήρξε κάποιος σοβαρότερα τραυματισμένος», κατέληξε.

Σε εξέλιξη η έρευνα για τα αίτια του τροχαίου στο Κολωνάκι
Η Τροχαία διερευνά τον ακριβή μηχανισμό του ατυχήματος. Εξετάζεται εάν το χειρόφρενο λύθηκε από λάθος του οδηγού κατά τη στάθμευση ή αν υπήρξε τεχνική βλάβη. Παράλληλα, κάτοικοι της περιοχής που έγιναν μάρτυρες του συμβάντος έχουν εκδηλώσει πρόθεση να καταθέσουν στις αρμόδιες αρχές σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το ΕΚΑΒ, οι 11 τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ και βρίσκονται σε ελεγχόμενη κατάσταση. Ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε πιο σοβαρή κατάσταση. Συνολικά επτά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ κινητοποιήθηκαν άμεσα για τη διακομιδή.

Οι τραυματίες που νοσηλεύονται στο ΚΑΤ
Ένας άνδρας 46 ετών μεταφέρθηκε προληπτικά στη ΜΕΘ ΙΙ λόγω συλλογής υγρού. Η κατάστασή του είναι σταθερή.
Μια γυναίκα 44 ετών έκανε εισαγωγή στην Πλαστική Χειρουργική λόγω θλαστικών τραυμάτων.
Μία γυναίκα 47 ετών εισήχθη στην Α’ Χειρουργική για αιμοδυναμική παρακολούθηση.
Μία γυναίκα 31 ετών νοσηλεύεται στην Πλαστική Χειρουργική με ρήξη τετρακέφαλου.
Ακόμη μία γυναίκα 48 ετών τραυματίστηκε και παρέμεινε για παρακολούθηση.
Ένας άνδρας 25 ετών μεταφέρθηκε με θλαστικά τραύματα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις