FOOD

/

Συνταγή για εύκολη πατατοσαλάτα

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Κοινοποίηση
Tweet

Το μυστικό από σεφ για ακαταμάχητη γεύση

Η πατατοσαλάτα είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό, ιδανικό για κάθε περίσταση.

Εάν αναζητάτε μια νέα, ξεχωριστή συνταγή, τότε η εκδοχή της σεφ Poppy O’Toole με αρωματικά βότανα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Ξεχάστε τις έτοιμες σαλάτες του σούπερ μάρκετ. Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη φρεσκάδα και τη γεύση μιας σπιτικής πατατοσαλάτας. Η Poppy O’Toole (@poppycooks), μία σεφ με εκατομμύρια ακόλουθους στα social media και εκπαίδευση Michelin, είναι γνωστή για τις ευφάνταστες συνταγές της με βάση την πατάτα. Στο βιβλίο της, “The Potato Book”, μοιράζεται μια πρωτότυπη και γευστική πατατοσαλάτα με βότανα που θα σας ενθουσιάσει.

 Το μυστικό συστατικό της Poppy; Αντί για μαγιονέζα, χρησιμοποιεί τυρί κρέμα πλήρες, το οποίο συνδυάζει με φρέσκα βότανα, κάπαρη και χυμό λεμονιού. Το αποτέλεσμα είναι μια κρεμώδης και εξαιρετικά γευστική πατατοσαλάτα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

 Υλικά

1 κιλό πατάτες
30 γραμμάρια μαϊντανός ψιλοκομμένος
15 μέντα γραμμάρια, ψιλοκομμένη
10 γραμμάρια σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας (περίπου 20-30 γραμμάρια) κάπαρη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές της σούπας νερό
30 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα ελαφρώς
2-3 φιλέτα αντζούγιες, ψιλοκομμένες
1 μικρό ασκαλώνιο (περίπου 30 γραμμάρια), ψιλοκομμένο
2-3 κλωνάρια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Οδηγίες

  • Ξεκινήστε τοποθετώντας τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με κρύο, αλατισμένο νερό.
  • Βάλτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράστε τις πατάτες για 15 έως 20 λεπτά μέχρι να γλιστρούν εύκολα από την άκρη ενός μαχαιριού.
  • Στραγγίστε τις σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τις να κρυώσουν εντελώς.
  • Ρίξτε όλα τα βότανα, την κάπαρη, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και το τυρί κρέμα σε ένα μπλέντερ και αλατοπιπερώστε.
  • Χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό για να αραιώσει αν χρειάζεται. Δοκιμάστε για να ελέγξετε την γεύση. Αφήστε το στην άκρη.
  • Στη συνέχεια, κόψτε τις πατάτες σας σε μεγάλα κομμάτια και ρίξτε τις σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα κουκουνάρια, τις αντζούγιες, το ασκαλώνιο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Προσθέστε μερικές κουταλιές από το dressing και ανακατέψτε καλά.
  • Για να τελειώσετε, πασπαλίστε με λίγη ψιλοκομμένη μέντα.
Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life