ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλλάξτε τους κωδικούς σας σε Apple, Google, Facebook, Telegram- Διέρρευσαν 16 δισεκατομμύρια αρχεία

φωτο pixabay.com/ Η εικόνα δημιουργήθηκε με ai

Κοινοποίηση
Tweet

Μεγάλο χακάρισμα

Ένα χακάρισμα που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει με θύματα εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο έγινε όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ όπως το Forbes και η DailyMail με διαρροή κωδικών σε μεγάλες πλατφόρμες όπως η Apple, η Google, το Facebook και το Telegram.

H διαρροή ήρθε στο φως την Πέμπτη (19/06/25) και έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό σε επίπεδο κυβερνοασφάλειας, καθώς οι διαρροές περιλαμβάνουν πλήρη credentials που επιτρέπουν πρόσβαση σε σχεδόν κάθε είδους online υπηρεσία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ανακαλύφθηκε μια τεράστια συλλογή 30 βάσεων δεδομένων που περιείχαν περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια αρχεία, συμπεριλαμβανομένων κωδικών πρόσβασης, για κυβερνητικούς λογαριασμούς σε Apple, Google, Facebook, Telegram και άλλους ιστότοπους.

Σύμφωνα με την DailyMail, χάκερς χρησιμοποίησαν διάφορα κακόβουλα προγράμματα απόσπασης δεδομένων, προκειμένου να πάρουν στην κατοχή τους αυτούς τους κωδικούς.

Οι ερευνητές προτρέπουν τους χρήστες σε όλο τον κόσμο να αλλάξουν αμέσως τους κωδικούς πρόσβασής τους για να προστατεύσουν τα δεδομένα τους.

Παράλληλα πρόσθεσαν ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (two factor authentification), ο οποίος προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο ασφάλειας στη σύνδεση, λαμβάνοντας έναν ασφαλή κωδικό στο τηλέφωνο ή το email.

Οι ερευνητές που έκαναν τη ανακάλυψη αυτή, απομόνωσαν ένα μικρό δείγμα της τάξης των 10.000, από τους «κλεμμένους» λογαριασμούς και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για 220 διευθύνσεις email με domains .gov, συνδέοντάς τες με περισσότερες από 29 χώρες.

 

πηγή newsit.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις