ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πειραιάς: Διώξεις στους συλληφθέντες για την κοκαΐνη στις γαρίδες

Κοινοποίηση
Tweet

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες

Δίωξη για πλήθος κακουργημάτων, ασκήθηκε στους συλληφθέντες για τα 200 κιλά κοκαΐνης που κατάσχεσαν οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών στο λιμάνι του Πειραιά μέσα σε κοντέινερ με γαρίδες.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν

Η δίωξη αφορά στις κατηγορίες της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότησης – ένταξης εγκληματικής οργάνωσης, διακίνησης ναρκωτικών με όφελος άνω των 75.000 ευρώ στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης, παράνομης κατοχής όπλου και πυρομαχικών, παράνομης εισόδου στη χώρα και προμήθειας ναρκωτικών για ιδία χρήση.

 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πειραιά και, αφού τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

Ο αρχηγός προμήθευε όπλα σε οργάνωση της Κολομβίας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας τα κέρδη του κυκλώματος ξεπερνούσαν τα 5 εκατ. ευρώ ενώ στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε συνελήφθη ο 48χρονος Αλβανός, αρχηγός του κυκλώματος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση, 180 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες σε κοντέινερ με κατεψυγμένες γαρίδες γεμάτες με κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους 220 κιλών. Μάλιστα σε άλλο κοντέινερ έχουν βρεθεί άλλα 100 κιλά κοκαΐνης.

 Άμεσος συνεργάτης του 48χρονου ήταν ένας 36χρονος από την Αλβανία ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση και στρατολόγηση συνεργατών στη χώρα μας για την εισαγωγή και παραλαβή των ναρκωτικών. Μέλη της οργάνωσης ήταν και δύο Έλληνες οι οποίοι είχαν κομβικό ρόλο στην όλη επιχείρηση. Τα ναρκωτικά ήταν σε πακέτα που έγραφαν απέξω Sparta.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εισαγωγής κοκαΐνης στην Ευρώπη από τη Λατινική Αμερική, που έχει στόχο τη διακίνηση ναρκωτικών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία. Ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης στην Αμερική διότι στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για εμπόριο κοκαΐνης και για προμήθεια όπλων στην οργάνωση Farc της Κολομβίας.

ΠΗΓΗ ethnos.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις