ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

MyCoast: Ξεκίνησαν ήδη οι καταγγελίες για τις παραλίες στην Αχαΐα

Κοινοποίηση
Tweet

Υπάρχουν καταγγελίες για παραλίες σχεδόν σε όλη τη δυτική Ελλάδα

Η εφαρμογή MyCoast έχει μεγάλη πέραση και στην Αχαϊα και ήδη σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία αρκετοί έχουν κάνει καταχωρήσεις.

Ήδη περισσότερες από 6.500 παραλίες σε όλη τη χώρα είναι καταχωρισμένες, ενώ 1.200 είναι υπό παραχώρηση μέχρι και τις 31 Μαΐου.

Η παραχώρηση κάποιων παραλιών ενδέχεται να καθυστερήσει έως τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, σε περιπτώσεις που η Κτηματική Υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών κρίνει ότι επιθυμεί να διεκδικήσει μεγαλύτερο αντίτιμο. Σε κάθε περίπτωση, οι παραλίες που θα ελέγχονται μέσω της εφαρμογής θα ξεπεράσουν τις 7.700 σε όλη τη χώρα.

Η εφαρμογή MyCoast είναι διαθέσιμη δωρεάν για κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ μέσω του App Store και μέσω του Play Store και είναι ιδιαίτερα απλή στη χρήση. Όμως και οι καταγγελίες έχουν μεγάλη πέραση.

Επιχειρήσεις στην Αχαϊα έχουν ήδη καταγγελθεί για «καταπατήσεις».

Σε όλη την Ελλάδα οι Κυκλάδες παραμένουν στην κορυφή της λίστας των αυθαιρεσιών και ιδιαίτερα η Πάρος και η Νάξος, όπου πέρυσι το πρόβλημα ήταν τεράστιο, οδηγώντας στην εμφάνιση των πρώτων κινημάτων για ελεύθερες παραλίες.

Οι περιοχές στις οποίες, όπως έχουν καταγγείλει στην εφαρμογή οι πολίτες, διαπιστώνονται παράνομες πρακτικές στις παραλίες όσον αφορά ομπρέλες και ξαπλώστρες είναι οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, η ανατολική Αττική, η Χαλκιδική, η Κέρκυρα, ο Πειραιάς, η Κορινθία, τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Μεσσηνία, η Ζάκυνθος, η Αργολίδα, η Πρέβεζα, η Εύβοια, η Καβάλα, η Ηλεία, η Αχαΐα, η Θεσσαλονίκη, η Πιερία, η Κεφαλονιά, η Αιτωλοακαρνανία, το Λασίθι, η Αρκαδία, το Ρέθυμνο, η Σάμος, η Φθιώτιδα, η Λευκάδα, η Μαγνησία, η Άρτα, η Δράμα, η δυτική Αττική και η Καστοριά.

*Εφημερίδα "Γνώμη"

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις