ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρότες Αιγίου: Διαμαρτυρία την Πέμπτη στον ΕΛΓΑ της Πάτρας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κοινοποίηση
Tweet

Τι ζητούν

Παράσταση διαμαρτυρίας, θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 16 Μάη στις 11 το πρτωί στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Πάτρα, οι αγρότες του Αιγίου.

Σε σχετική του ανακοίνωση, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου "Μπακόπουλος Ντρίνιας", αναφέρει: 

Καλούμε όλους τους πληγέντες  αγρότες, παραγωγούς σταφυλιών και κορινθιακής σταφίδας της Αιγιάλειας σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 16 Μάη στις 11πμ στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Πάτρα.

Συγκέντρωση για αναχώρηση ..στο Αίγιο 10πμ στο Νοσοκομείο Αιγίου ..στα Σελιανίτικα  10:20πμ στον κόμβο για Ν.Ε.Ο.

Με όλα τα δεδομένα όπως προκύπτουν από μαζικές συσκέψεις που ακολούθησαν, μετά την ανακοίνωση των πορισμάτων του ΕΛΓΑ για της ζημιές από χαλάζι, καύσωνα, άκαιρη βροχόπτωση για το 2023. Με μεγάλη καθυστέρηση και με συνεχείς πιέσεις από τον σύλλογο μας(παραστάσεις διαμαρτυρίας 21-11-2023, 20-3-2024) ανακοινώθηκαν οι εκτιμήσεις με τις απαράδεκτες ως και μηδενικές αποζημιώσεις. Σε μια αποδεδειγμένα  καταστροφική χρονιά με ζημιογόνα αίτια που είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθεί πάνω από το μισό της παραγωγής.

Ο ΕΛΓΑ  και η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά, ενάντια στους αγρότες και κτηνοτρόφους  με την πρακτική μέθοδο, να στρέφει τον έναν παραγωγό ενάντια του άλλου. Με εκτιμήσεις, στο πραγματικό μέγεθος της ζημιάς, σε λίγους. Παράλληλα, μηδενικές εκτιμήσεις με πρόσχημα ελλιπείς δείκτες, μικρά ποσοστά σε πολλές περιοχές αλλά και μεγάλες αποκλίσεις στην ίδια περιοχή, ακόμα και μεταξύ γειτονικών κτημάτων.

Απαιτούμε:

-Να εκτιμηθεί το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς στις ενστάσεις και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί που αδικήθηκαν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την φυτική - ζωική παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών, όπως και έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων τουλάχιστον μέσα σε ένα εξάμηνο από την αναγγελία της ζημιάς από τον ΕΛΓΑ. Να συμπεριληφθεί η ακαρπία της ελιάς και οι διάφορες μυκητολογικές ασθένειες  λόγω παρατεταμένων βροχοπτώσεων(περονόσπορος, ωίδιο) στις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις