ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης στο 13ο Λύκειο Πάτρας

Κοινοποίηση
Tweet

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος που υλοποιείται στο σχολείο

Εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης πραγματοποίησε το 13ο Λύκειο Πάτρας. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 το 13ο Λύκειο Πατρών πραγματοποίησε εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, ημέρα σημαντική για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που αντιλαμβάνονται την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ζωτικό πολιτικό χώρο κατοχύρωσης των πολιτικών δικαιωμάτων και άνθισης της ατομικής και συλλογικής ευημερίας, χωρίς την απειλή των ολοκληρωτικών αντιλήψεων που αιματοκύλισαν τόσες φορές την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος που υλοποιείται στο σχολείο με θέμα: «Υποψήφιοι Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρουσίασαν τις δράσεις που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι τώρα, τις συνεργασίες με άλλα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας και κατέθεσαν  τις εμπειρίες, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς που επιβάλλουν τη συμμετοχή όλων στις Ευρωεκλογές. Επίσης, έχοντας αντιληφθεί την πραγματική σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον ρόλο του Ευρωπαίου πολίτη στην πραγματική του διάσταση, επεσήμαναν πως οι σημερινοί νέοι και νέες είναι σε θέση να φέρουν στο μέλλον ουσιαστικές αλλαγές, και να ενισχύσουν τις σημερινές προτεραιότητες της Ε.Ε., όπως την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, την ισχυροποίηση των δημοκρατικών διαδικασιών της Ευρώπης με την ευρύτερη συμμετοχή των Ευρωπαίων στη διαμόρφωση του μέλλοντος της ΕΕ., έχοντας πάντα ως βάση τις θεμελιώδεις αξίες και αρχές της Ένωσης την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, την Ισότητα λαών και πολιτών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό:

Η κ. Βουτσινά Μαρία, Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία έδωσε σημαντικές πληροφορίες για τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορούν στους νέους και τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής όλων μας στις Ευρωεκλογές, μαθαίνοντας επί της ουσίας για όλα όσα η Ευρώπη πρεσβεύει, δίνοντας έμφαση στις διαχρονικές της αξίες.

Η κ. Σίμου Αικατερίνη, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αυτεπιστασίας, η οποία ανέφερε τα οφέλη  της Ε.Ε. στα σχολεία του Δήμου μας.

Η κ. Παλαιολόγου Αικατερίνη, ως εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας για όσα αποκομίζουν οι μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  από την πραγματοποίηση προγραμμάτων, όπως το συγκεκριμένο «Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

O κ. Καλλίγνωμος Κωνσταντίνος, Διευθυντής του 13ου Λυκείου Πάτρας o οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και ο κάθε μαθητής, η κάθε μαθήτρια θα πρέπει να αξιοποιήσουν την ψήφο τους και να μην αφήνουν τους άλλους να αποφασίζουν για αυτούς.

Επίσης, παρέστησαν η κ. Νικολετσέα Μάρθα,  Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Πάτρας, η κ. Καρδαμά Μαρία, εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας (υποψήφιο σχολείο EPAS) με ομάδα μαθητών/τριών, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες, μαθητές/τριες του 13ου Λυκείου Πάτρας και η ομάδα EPAS του σχολείου".

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις