ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ημέρα της Ευρώπης: Φωταγωγήθηκε η Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου – ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Για να υπενθυμίσει στους πολίτες να αξιοποιήσουν την ψήφο τους στις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 9ης Ιουνίου

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου φωταγωγήθηκε στα χρώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να υπενθυμίσει στους πολίτες να αξιοποιήσουν την ψήφο τους στις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης, εμβληματικά αρχιτεκτονικά τοπόσημα φωταγωγούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, σε μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με κεντρικό μήνυμα: "Ένας μήνας ως τις Ευρωπαϊκές Εκλογές - 9 Ιουνίου 2024".

Την Ελλάδα εκπροσωπεί η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, ως ένα από το πιο εμβληματικά τοπόσημα της χώρας, που μάλιστα φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας της.

Η Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου είναι η μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο, που ολοκληρώθηκε το 2004, αποτελεί ορόσημο της Ελλάδας του 21ου αιώνα και αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της κινητικότητας, συνδέοντας ανθρώπους και περιοχές. Με την ολοκλήρωση του έργου, έγινε πλέον πραγματικότητα το όραμα που είχε περισσότερα από εκατό χρόνια πριν, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Χαρίλαος Τρικούπης για τη γεφύρωση του στενού θαλάσσιου περάσματος μεταξύ του Ρίου και του Αντιρρίου.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις