ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ολοκληρώθηκαν οι τρεις διαγωνισμοί για το Smart Cities

Κοινοποίηση
Tweet

Η Πάτρα στην ευρωπαϊκη χρηματοδότηση για να γίνει "έξυπνη πόλη" - Ολοκληρώνονται οι τρεις διαγωνισμοί

Μέσα στις επόμενες ημέρες, λίγο πριν από το καλοκαίρι, αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές για τους τρεις διαγωνισμούς που είναι στον «αέρα» και αφορούν το πρόγραμμα "Smart Cities".

Η Πάτρα έχει συμπεριληφθεί στην λίστα των πόλεων που θα χρηματοδοτηθούν  από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς ο φάκελος που είχε καταθέσει για το στρατηγικό ψηφιακό πλάνο με δεκάδες καινοτόμες και έξυπνες δράσεις, είχε εγκριθεί.

Επί της ουσίας τα πρόγραμμα αυτό έχει να κάνει με τρεις διαγωνισμούς ο καθένας εκ των οποίων περιλαμβάνει διάφορους άξονες με δράσεις που σχετίζονται με την αστική κινητικότητα, με το περιβάλλον, με την πολιτική προστασία, με την διαχείριση των απορριμμάτων, με την ροή σκαφών στην Μαρίνα, την διαχείριση της ενέργειας, με την ανάπτυξη και την οικονομία  και με δεκάδες ακόμα δράσεις κάτω από την ομπρέλα της έξυπνης πόλης και της σύγχρονης τεχνολογίας.

Οι διαγωνισμοί αυτοί έχουν ολοκληρωθεί, η επιτροπή έχει προχωρήσει στην αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών, θα αξιολογηθούν επίσης και οι προτάσεις τους, έτσι ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα να υπάρξουν ανάδοχοι και να πέσουν άμεσα στις συμβάσεις υπογραφές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για τον διαγωνισμό που αφορά την κινητικότητα, την ενέργεια, την πολιτική προστασία και το περιβάλλον υπάρχει μόνο μια υποψηφιότητα και έτσι η όλη διαδικασία θα κυλήσει πιο γρήγορα.

*Εφημερίδα "Γνώμη"

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις