ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άγιο Φως: Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Κοινοποίηση
Tweet

Μαζί με τους Ορθόδοξους βρέθηκαν οι Αρμένιοι και οι Κόπτες

Ολοκληρώθηκε στα Ιεροσόλυμα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο.

Ήταν η πρώτη φορά που Μεγάλο Σάββατο η Αγία Πόλη έχει τόσο λίγο κόσμο, τόσο λίγους προσκυνητές. Μέσα στο ναό επικρατεί συγκίνηση, χαρά, δέος, είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν.

Μαζί με τους Ορθόδοξους βρέθηκαν οι Αρμένιοι και οι Κόπτες. Η κατάσταση που επικρατεί στη Μ. Ανατολή έχει προκαλέσει φόβο στους προσκυνητές, γι’ αυτό και κάθε Πάσχα, όπως γνωρίζουμε, συρρέουν ορθόδοξοι στην Ιερουσαλήμ από όλο τον κόσμο, ο αριθμός, είναι αρκετά μειωμένος, μάλιστα έχει ανακοινωθεί από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ότι εντός και εκτός του ναού, για λόγους ασφαλείας, ο αριθμός των πιστών δεν θα ξεπερνά τους 4.200 και φαίνεται μάλιστα ότι αυτό τηρείται.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, η παρουσία της ισραηλινής αστυνομίας και του στρατού είναι έντονη στα στενά δρομάκια της παλαιάς πόλης. Μάλιστα η ελληνική αποστολή για λίγα μέτρα που χωρίζει το Πατριαρχείο με τον Ναό της Αναστάσεως, πέρασε από τέσσερις ελέγχους, από τέσσερα διαφορετικά σημεία.

Υπεύθυνος της ελληνικής αποστολής είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κότσιρας και συμμετέχουν στην αποστολή ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο οποίος εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις