SPOTLIGHT

/

Στη Ν. Υόρκη ξεκίνησε παραστάσεις το μιούζικαλ "Ο Υπέροχος Γκάτσμπι"

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Το "The Great Gatsby" έχει σκηνοθετήσει ο Marc Bruni και τον Γκάτσμπι κάνει ο Jeremy Jordan, ρόλο που έχουν παίξει στο σινεμά οι Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Λεονάρντο Ντι Κάπριο

O “Υπέροχος Γκάτσμπι” που έχουμε διαβάσει οι περισσότεροι ή έχουμε δει στο σινεμά, έγινε και μιούζικαλ στη Νέα Υόρκη και έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη 25-4-2024 στο Broadway Theatre.

Η νουβέλα «The Great Gatsby» του Αμερικανού συγγραφέα F. Scott Fitzgerald πρωτοεκδόθηκε το 1925 & το στόρι της διαδραματίζεται την περίφημη περίοδο του μεσοπολέμου, της τζαζ και του ξέφρενου πλούτου στο Long Island, κοντά στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Στο σινεμά έχει μείνει κλασική η πολυδιαφημισμένη στην εποχή της ταινία του 1974 σε σκηνοθεσία Τζακ Κλέιτον με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ ως Τζέι Γκάτσμπι και τη Μία Φάροου ως Ντέιζι Μπιουκάναν ενώ ακολούθησε σχεδόν 40 χρόνια μετά η σκηνοθετική ματιά του Μπαζ Λούρμαν με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο αυτή τη φορά ως Γκάτσμπι και την Κάρει Μάλιγκαν ως Ντέιζι.

Η νουβέλα του Φιτζέραλντ θεωρείται δικαίως από τις σημαντικότερες της Αμερικανικής λογοτεχνίας και το βιβλίο έχει γνωρίσει αμέτρητες επανεκδόσεις παγκοσμίως.

Στην παράσταση όπως είδαμε στο www.theatermania.com παίζουν ο Jeremy Jordan (Newsies) στο ρόλο του εκκεντρικού και μυστηριώδους εκατομμυριούχου Jay Gatsby και η Eva Noblezada (Hadestown) ως η αινιγματική Daisy Buchanan, με την οποία είναι ερωτευμένος ο Γκάτσμπι.

Η παράσταση έφτασε στο Broadway μετά από μία άκρως επιτυχημένη παρουσίαση που ήταν sold-out στο Paper Mill Playhouse.

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Marc Bruni (Beautiful: The Carole King Musical).

Χορογραφίες: Dominique Kelley (So You Think You Can Dance), ενώ το τζαζ μουσικό σκορ πλαισιωμένο και με ποπ ρυθμούς είναι του Jason Howland (Little Women) και του Nathan Tysen (Paradise Square).

Οι The New York Times επαίνεσαν το έργο ότι σε συνεπαίρνει με το λούσο, το στόρι και την εκθαμβωτική ατμόσφαιρα του.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight