CULTURE

/

Έσβησε η Αμερικανίδα ηθοποιός Κάρεν Μπλακ, είχε παίξει στον "Υπέροχο Γκάτσμπι" του 1974

Κοινοποίηση
Tweet

Το ρόλο της ερωμένης του Τομ Μπιουκάναν, Μιρτλ Γούίλσον

Η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Κάρεν Μπλακ που έγινε γνωστή για το ρόλο της στις θρυλικές ταινίες «Easy Rider», «Five Easy pieces» με τον Τζακ Νίκολσον και ο «Υπέροχος Γκάτσμπι» του 1974 όπου υποδύθηκε την ερωμένη του Τομ Μπιουκάναν – Μπρους Ντερν, πέθανε την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ σε ηλικία 74 ετών (είχε γεννηθεί την 1η Ιουλίου του 1939).

Ο θάνατός της οφείλεται σε καρκίνο στο πεπτικό της σύστημα, από τον οποίο έπασχε τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook του συζύγου της, Stephen Eckelberry.

«Η γυναίκα μου και καλύτερος μου φίλος, η Κάρεν Μπλακ, πέθανε πριν από λίγα λεπτά», έγραψε συντετριμμένος ο σύζυγός της Στέφεν Εκέλμπερι.

Η Κάρεν Μπλακ με τα τεράστια εκφραστικά μάτια και την χαρακτηριστική κάπως τσιριχτή φωνή, υπήρξε τμήμα της λεγόμενης «αναγέννησης» του Αμερικανικού σινεμά τη δεκαετία του 1970, όχι μόνο επειδή έπαιξε στο «Five Easy Pieces» του Μπομπ Ράφελσον (για το οποίο ήταν υποψήφια για Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου και για το οποίο κατέκτησε μία Χρυσή Σφαίρα ερμηνείας), αλλά επειδή εμφανίστηκε σε πάρα πολλές σπουδαίες ταινίες εκείνη την περίοδο, όπως έγραψε η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Το Βήμα».

Γεννημένη στο Ιλλινόις, έπαιξε σε πολλές αξιόλογες κινηματογραφικές ταινίες και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του Αμερικανικού κινηματογράφου όπως ο σκηνοθέτης Φράνσις Φόρντ Κόπολα και οι διάσημοι ηθοποιοί Τζακ Νίκολσον και Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο οποίος πρωταγωνιστούσε στον "Υπέροχο Γκάτσμπι" του 1974.

Η ηθοποιός είχε διαγνωστεί ότι πάσχει από καρκίνο του πεπτικού συστήματος από το 2010, και η υγεία της επιδεινώθηκε πρόσφατα σε ανησυχητικό βαθμό όπως είπε ο σύζυγός της.

Άλλα γνωστά φιλμ στα οποία είχε παίξει ήταν το «Nashville» του Ρόμπερτ Άλτμαν το 1975, το «Airport 1975» μαζί με τους Τσάρλτον Ίστον και Τζορτζ Κένεντι, κ.α.

 

Με τον Μπρους Ντερν σε σκηνή του "Υπέροχου Γκάτσμπι".

Με τον Μπρους Ντερν σε σκηνή του "Υπέροχου Γκάτσμπι".

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture